Αγορά ακινήτου από το Δήμο Πάρου στα Μάρμαρα

05 Ιουλίου 2017 12:39

Μετά την επαναφορά στην ιδιοκτησία του Δήμου Πάρου του κτιρίου της Αγροτικής Τράπεζας στην Παροικιά, των 14 στρεμμάτων του Αγροκηπίου, αλλά και την αγορά του κτιρίου που στεγάζεται το ΚΑΠΗ Αγκαιριάς και του κτίσματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Μάρμαρα, ο Δήμαρχος Πάρου υπέγραψε χθες το συμβόλαιο για την αγορά ενός ακόμα ακινήτου.

Η ανάγκη για τη προσθήκη του παραπάνω ακινήτου στο Ε9 και την ακίνητη περιουσία του Δήμου, προέκυψε από την υποχρέωση του Δήμου Πάρου να προστατέψει και να αξιοποιήσει τους παραδοσιακούς οικισμούς που είναι υψίστης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας για το νησί μας, να διασφαλίσει και να προάγει τα συμφέροντα των δημοτών και της κοινωνίας της Πάρου.

Η αγορά του συγκεκριμένου κτίσματος στα Μάρμαρα και σε άμεση γειτνίαση με την κεντρική πλατεία, θα επιτρέψει την επέκταση της πλατείας, την ανάδειξη του οικισμού και την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για να είναι προσβάσιμος στον επισκέπτη. Παράλληλα με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, θα δημιουργηθεί δημόσιος χώρος ως υποδοχέας για την εξέλιξη της κοινωνικής ζωής και δράσης των κατοίκων αλλά και ως πυρήνας έκφρασης της πολιτιστικής ταυτότητας του χωριού και εντέλει θα ενισχύσει την τοπική οικονομική δραστηριότητα, δίνοντας πνοή στις επιχειρήσεις.

Σε λίγες ημέρες θα υλοποιηθεί η αγορά και νέου ακινήτου στην ίδια θέση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos