«Εκδηλώσεις σε Πάρο και Πειραιά για τους αδελφούς Αλιπράντη»

27 Νοεμβρίου 2017 18:41

Η ΔΗΜ.T.O. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις προς τιμή του Στρατή και Δημήτρη Αλιπράντη, δύο μεγάλων πολιτικών μορφών από τη Μάρπησσα.

Στις 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία της Πάρου η 1η εκδήλωση-αφιέρωμα στα δύο αδέλφια «Η Πάρος θυμάται κι ευγνωμονεί...» και στη συνέχεια η ίδια εκδήλωση επαναλήφθηκε στον Πειραιά, στην επίσης κατάμεστη αίθουσα, του Ε.Β.Ε.Π, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 με την παρουσία, του Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνου Θεοδωρόπουλου, ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά, τεσσάρων Βουλευτών της ΝΔ., πιο συγκεκριμένα του Βουλευτή Πειραιά & Νήσων Κ. Κατσαφάδου, της Βουλευτή Β΄ Αθηνών Σ. Βούλτεψη, του Βουλευτή Α΄Αθηνών Γ. Κουμουτσάκου & του Βουλευτή Επικρατείας Θ. Φορτσάκη, του Δημάρχου Αίγινας Δ. Μούρτζη, του Διευθυντή της ΝΟΔΕ Πειραιά Ν. Λακαφόση, του Υπευθύνου Διεθνών Σχέσεων ΝΟΔΕ Πειραιά, Πέτρου Πελεκάνου καθώς κι όλων των μελών των δύο οικογενειών του Ευστρατίου & Δημητρίου Αλιπράντη



Οι δύο εκδηλώσεις, που έγιναν με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.T.O. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου αποτελούν μια καινοτομία κι έχουν να κάνουν και με την Ιστορία του Τόπου. Αποτελούν φόρο τιμής σε δυο μεγάλες μορφές της Πάρου, τον Στρατή και Δημήτρη Ν. Αλιπράντη, που διακρίθηκαν στην Πολιτική, κι οι οποίοι μέσα από την Πολιτική τους δραστηριότητα τίμησαν τη γενέτειρα τους Πάρο και συνέβαλαν στην επίλυση πολλών προβλημάτων.
Ο Στρατής Αλιπράντης, ο γιατρός-βουλευτής υπήρξε μια πολύ μεγάλη μορφή όχι μόνο για την Μάρπησσα αλλά και για την Πάρο. Η συμβολή του προς την Πάρο ήταν τεράστια, όχι μόνο για την κατασκευή και δημιουργία έργων στο νησί μας αλλά κυρίως για την ανθρωπιά και τις υπηρεσίες τις ιατρικές που πρόσφερε απλόχερα στους ανθρώπους.
Ο αδελφός του Δημήτρης Αλιπράντης ως Υφυπουργός Οικονομικών αλλά κι αργότερα ως βουλευτής και Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής πάντα φρόντιζε να δίνονται πιστώσεις για τη δημιουργία μεγάλων έργων στο νησί μας, με πρώτη την αναπαλαίωση της Εκατονταπυλιανής, την κατασκευή του Ι. Ν. της Μεταμορφώσεως στη Μάρπησσα, τη δημιουργία της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης της Μάρπησσας (της Αλιπραντείου Βιβλιοθήκης) αλλά και την κατασκευή δρόμων και άλλων έργων.
Το παράδειγμα τους ας αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας «γιατί Πολιτική χωρίς αληθινή ανθρωπιά δε νοείται»
Η απόφασή μας να επαναλάβουμε την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου, στην Πάρο με μεγάλη επιτυχία, δεν ήταν τυχαία. Πρώτα απ’ όλα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλους τους συμπατριώτες μας που ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής και κατά δεύτερο θελήσαμε να τιμήσουμε ένα Πολιτικό που για 30 χρόνια είχε διατελέσει Βουλευτής Πειραιώς & Νήσων, το Δημήτριο Ν. Αλιπράντη, ο οποίος είχε προσφέρει πολλές υπηρεσίες στην Πόλη του Πειραιά.

Αυτή η εκδήλωση δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεργεία των δύο οικογενειών του Στρατή και Δημήτρη Αλιπράντη, γι αυτό και τους εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας.

Επίσης ευχαριστούμε:
Α) τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη για την παραχώρηση της αίθουσας του Ε.Β.Ε.Π.
Β) όλους τους χορηγούς μας και συγκεκριμένα τους: Αρσένη Λουκή, Κώστα Ρούσσο, Γιώργο Δαβερώνα, Γιώργο Ραγκούση, Σταύρο Παρούση, Ηρακλή Παντελαίο, Αντωνία Τσαντουλή, Γιώργο Θαλασσοχωρίτη, Κάβα Τάσος, Στέφανο Γεωργιάδη, Ανάργυρο Σκαραμαγκά,
Γ) τον Ηλία Μαργαρίτη για τη δημιουργία Μακέτας και Προσκλήσεων κι Αφισών.
Δ) τη φιλόλογο Χρυσούλα Κοσμά για τη δημιουργία του εποπτικού υλικού (Πειραιάς)

Ε) ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο χορηγό μας Στέλιο Αλιπράντη (μπουφέ) που όχι μόνο συνεχίζει να μας στηρίζει αφειδώς σε όλες μας στις εκδηλώσεις αλλά και μας συνόδευσε στον Πειραιά.

Ευχαριστούμε τον Προεδρο ΝΟΔΕ Πειραιά, Ηλία Μάκρα για την βοήθεια και την κινητοποίηση που έγινε στον Πειραιά.

Ευχαριστούμε ακόμη τους ομιλητές, τους κ.κ. Φίλιππο Φόρτωμα, Ιστορικό· Τάσο Τέλλογλου, δημοσιογράφο· Στρατή Τέλλογλου, εγγονό του αείμνηστου Στρατή Αλιπράντη· Ανδρέα - Διονύση Αλιπράντη γιο του αείμνηστου Δημήτρη Αλιπράντη.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον Κωνσταντίνο Ροδόπουλο, Πρόεδρο των Ομοσπονδιών Παριανών Συλλόγων για το συντονισμό της Εκδ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos