Μαρία Χανιώτη: Με αφορμή την επέκταση του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦιλοΔημος»

16 Νοεμβρίου 2018 15:30

Πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης την αύξηση των χρηματοδοτήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος», κατά 520 εκατ. ευρώ, με δύο νέες προσκλήσεις,.


Η πρώτη πρόσκληση αφορά υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Μέσω της πρόσκλησης δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν και το νησί μας. Αυτά θα μπορούσαν να αφορούν το ποτάμι της Νάουσας αλλά και της Παροικίας και έτσι να δοθούν λύσεις προληπτικά που θα αφορούν το μέλλον με δεδομένη την κλιματική αλλαγή και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί κατά καιρούς. Η εγρήγορση μέσω του σωστού προγραμματισμού είναι κάτι που θα εξασφαλίσει την σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε.

Η δεύτερη πρόσκληση έχει συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ και αφορά χρηματοδότηση για ανακατασκευή-ανακαίνιση δημοτικών κτιρίων ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, (150 εκατ. ευρώ), κατασκευή-ανέγερση νέων δημαρχιακών κτιρίων ή και επέκταση υφιστάμενων (50 εκατ. ευρώ), καθώς και ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (120 εκατ. ευρώ). Εδώ θα μπορούσε ,αν υπάρχουν έτοιμες μελέτες, να ενταχθούν έργα όπως το 2ο γυμνάσιο Παροικίας, Νηπιαγωγείο Παροικίας καθώς και η ανάπλαση - ανακατασκευή του Αγροκηπίου Παροικίας.

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα δεν είναι πολύ μεγάλο , ΑΜΕΣΑ πρέπει να κατατεθούν οι φάκελοι όσων έργων είναι ώριμα έτσι ώστε να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μαρία Χανιώτη
Δημοτική σύμβουλος Δήμου Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos