Πάρος: Θυελλώδης μαραθώνια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς (Bίντεο)

17 Νοεμβρίου 2018 20:57

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, τέθηκε ως 3ο θέμα συζήτησης το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου, το αίτημα του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαραθίου – Βουνίων «Άγιος Μηνάς», υπέρ της ανάκλησης απόφασης του Δ.Σ. που εκδόθηκε στις 28 Μαρτίου του 2018 και αφορούσε στη «λήψη απόφασης επί αιτήματος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου (Paws) για βοήθεια του Δήμου Πάρου στην ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα που κατακλύσθηκε από πολίτες του Μαραθιού, φιλόζωους και μέλη της PAWS, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε μια άκρως τεταμένη ατμόσφαιρα, με εντάσεις, συνεχείς αντεγκλήσεις, ενστάσεις και θυελλώδεις διαλόγους που ηλέκτρισαν το κλίμα και επέφεραν μια άνευ προηγουμένου φόρτιση μεταξύ των πολιτών και μελών του Δ.Σ.

Ενδεικτικό του θυελλώδους χαρακτήρα της συζήτησης ήταν ότι αυτή διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες σε μια μαραθώνια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το διαφιλονικούμενο ζήτημα.
Στο τέλος τέθηκαν προς ψήφιση δύο προτάσεις. Η μια υποστήριζε την τροποποίηση της προγενέστερης απόφασης του Δ.Σ. και η άλλη την ανάκλησή της.



Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση της ανάκλησης της απόφασης του Μαρτίου 2018.

4ο θέμα προς συζήτηση ήταν η Λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξεύρεση και αγορά ή μίσθωση ακινήτου για την κατασκευή καταφυγίου ζώων συντροφιάς.
Και αυτό το θέμα υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου.

Συνεπώς η εξεύρεση χώρου για την κατασκευή καταφυγίου ζώων συντροφιάς παραμένει ένα άλυτο θέμα για το Δήμο Πάρου.

Αποσπάσματα από τη συνεδρίαση:

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos