Αγαπάμε Πάρο, Μένουμε Πάρο, Επιμένουμε στην πράξη με ήθος, γνώση και εμπειρία!

21 Μαϊος 2019 18:27

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες.

Σε μία χώρα σαν την πατρίδα μας, που έχει λείψει προ πολλού το αίσθημα ασφάλειας και το κράτος δικαίου…
Σε μία χώρα που σπαράσσεται κάθε μέρα από πλήθος επιθέσεων ατόμων του περιθωρίου, που αντιμετωπίζονται από την πολιτεία σαν παιδιά… που αμφισβητούν το σύστημα…
Σε μία χώρα που κάθε φιλήσυχος πολίτης δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρει το σπίτι του μετά από μία απλή έξοδο…
Σε μία χώρα που η ίδια η ζωή των πολιτών έχει χάσει κάθε αξία και αντιμετωπίζεται ως αγαθό δεύτερης και τρίτης κατηγορίας…
Σε μία χώρα που ήθη και αξίες τίθενται εν αμφιβόλω και επικρατεί κάθε τι που δεν θυμίζει Ελλάδα, που δεν θυμίζει ορθόδοξη χώρα…
Σε μια Πατρίδα που οι κυβερνώντες, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του σκάφους της χώρας και αντικρίζοντας τα βράχια στην ακτή φωνάζουν ότι το σκάφος σώθηκε και η ζωή των πολιτών βελτιώθηκε!…

Σε μία τέτοια χώρα, προκηρύσσονται εκλογές στις 26 Μαΐου. Εκλογές που υποτίθεται ότι θα διορθώσουν την κάκιστη εικόνα της χώρας, εκλογές που δίνουν ελπίδα στον κάθε χειμαζόμενο πολίτη. Η αριστερά, για πρώτη και τελευταία φορά, έδειξε το στίγμα της και το ηθικό πλεονέκτημα, στίγμα αναρχίας και καταστροφής, ηθικό πλεονέκτημα απαξίας και ανηθικότητας.

Στο νησί μας, στις 26 Μαΐου, διεξάγονται οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές, όπως και σε ολόκληρη την Πατρίδα μας. Μάγοι και ταχυδακτυλουργοί, που λύνουν τα προβλήματα όπως βγάζουν περιστέρια από την τσέπη τους, θα προσπαθήσουν να σας πείσουν με επαγγελματικές θεωρίες ότι έχουν λύσεις για όλα. Είναι πολλοί από τους υποψηφίους, που κάτω από την προβιά προβάτου, κρύβουν το λύκο μέσα τους.

Στο νησί μας δύο είναι οι συνδυασμοί που μετέχουν στις δημοτικές εκλογές. Ο ένας απ΄ αυτούς είναι αυτός του ήδη δημάρχου Μάρκου Κωβαίου. Προγράμματα και φυλλάδια, που ήδη κυκλοφορούν, δείχνουν το έργο που έχει επιτελεστεί την τελευταία πενταετία στο νησί μας. Δεκάδες εκατομμύρια δαπανήθηκαν για έργα υποδομής, κοινωνικές υποδομές, έργα παιδείας και επενδύσεις στον αθλητισμό, στην προαγωγή της παράδοσης της Παροικιάς και των χωριών του νησιού μας.

Και μιλούμε ειδικά για την Παροικιά διότι το τελευταίο φυλλάδιο που εξέδωσε η παράταξη του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου δείχνει με υπεύθυνο πολιτικό λόγο το μεγάλο ψέμα που διασπείρουν κάποιοι, ότι δηλαδή η Παροικιά έμεινε πίσω, και κατάντησε θλιβερή είσοδος και έξοδος των επισκεπτών του νησιού μας, συγκεντρώνοντας μόνο τα αρνητικά που μπορεί να έχει ένα λιμάνι αφίξεων και αναχωρήσεων.
Δεν είναι όμως της παρούσης να αναλύσουμε κάτι περαιτέρω, αφού το φυλλάδιο κυκλοφορεί και βρίσκεται ήδη στα χέρια σας.

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες.
Πέρα όμως από τα έργα, που έχουν και αυτά αναμφισβήτητα την αξία τους, το ηθικό κομμάτι μιας υποψηφιότητας σήμερα μετράει πολύ περισσότερο. Και για να εξηγούμαστε, η παράταξη που ήδη επί μία πενταετία διοικεί το δήμο του νησιού μας, έδειξε εμπράκτως ότι σέβεται το νησί και τους κατοίκους του. Διοίκησε έχοντας οδηγό τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις αξίες των δημοτών, καθώς και το νησιωτικό χαρακτήρα του νησιού μας. Πολλά έγιναν. Πολλά ίσως δεν έγιναν, αλλά ένας άνεμος δημιουργίας φύσηξε την τελευταία πενταετία στο νησί της Παναγιάς μας.

Δεν είναι λοιπόν οι στιγμές αυτές που μπορούμε να πειραματιστούμε. Και άλλες φορές, αντίστοιχα πειράματα στη χώρα μας, έφεραν οπισθοδρόμηση και καταστροφή… Κάποιοι μας έταξαν τελευταία τη λύτρωση στο επίμονο ταξίδι μας προς την επιτυχία και χωρίς να το καταλάβουμε βρεθήκαμε στα τάρταρα της καταστροφής. Η λύση στα προβλήματα του τόπου μας ξεκλειδώνει πάντα με τα παλιά κλειδιά της παράδοσης των ηθικών αξιών και της παριανής ιδιοσυγκρασίας.

Η Πάρος δεν θα γίνει λοιπόν τόπος πειραματισμών. Ακούγονται πολλά φανταχτερά και καινούρια συνθήματα, φανταχτερά όπως και ο δούρειος ίππος που κατέστρεψε την Τροία. Προσοχή λοιπόν σε μεθοδεύσεις άγνωστες μέχρι σήμερα, σε προτάσεις που τάζουν λύσεις για όλα, που αποτυγχάνουν όμως γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ στο παρελθόν. Ο δρόμος είναι ήδη χαραγμένος. «Στρώσιμο» μόνο θέλει ο δρόμος αυτός για να γίνει λεωφόρος της παριανής προόδου και δημιουργίας.

Άνθρωπος που ζητά την εμπιστοσύνη σας στις εκλογές του Μαΐου, με το συνδυασμό του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, είναι και ο γράφων. Δεκάδες χρόνια εμπειρίας συμπυκνώνονται στην αναζήτηση της εμπιστοσύνης σας. Η Πάρος έχει κάνει αρκετά βήματα, αλλά δεν είναι σίγουρα η Πάρος που θα θέλαμε. Χρειάζονται ακόμη πολλά να γίνουν...

Δώστε μας λοιπόν τη δύναμη και την αγάπη σας να προχωρήσουμε ξανά στην πράξη. Γιατί αυτή η παράταξη, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχει δείξει έργο και όχι λόγια.
Οι καιροί δεν μας περιμένουν πια. Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς.
Πρώτα απ’ όλα η Πάρος, πάνω απ’ όλα η Πάρος!

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας και με όπλα την αγάπη, τις γνώσεις και την εμπειρία να φέρουμε τη στιγμή της ευτυχίας όλο και πιο κοντά.
Δώστε μας λοιπόν με τη δύναμή σας τη δύναμη να προχωρήσουμε!...
Δώστε μας με την αγάπη σας το θάρρος να ξανατολμήσουμε!...
Κάντε την καρδιά σας να χτυπά μαζί με τη δική μας στους παλμούς του ονείρου της δημιουργίας!...

Σας περιμένουμε…

 

Άρθρο Του Χαράλαμπου Μαλινδρέτου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos