Πάρος: Δημοτικές εκλογές 2019

21 Μαϊος 2019 15:18

Την Κυριακή 19 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης των Παριανών της Αθήνας για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους υποψηφίους Δημάρχους να αναπτύσσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού τους και να απαντούν στις πολλές και ουσιώδεις ερωτήσεις που τους τέθηκαν τόσο από την Ο.ΠΑ.Σ. όσο και από το κοινό.

Η Ο.ΠΑ.Σ, με την πρωτοβουλία της να καλέσει τους επικεφαλής των δύο δημοτικών συνδυασμών στην έδρα της για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους, πέτυχε να κατατοπίσει το κοινό σχετικά με τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα αυτοδιοίκηση της Πάρου και τους τρόπους που προτείνει ο κάθε συνδυασμός για την επίλυσης τους. Πολλά τα προβλήματα και ορισμένα μεγάλα και δύσκολα. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Μια δημοτική αρχή, όσο ικανή και να είναι, θα μπορέσει μόνη της να τα αντιμετωπίσει;

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα είναι κοινά για όλους!

Είναι η ώρα να δρομολογηθούν τέτοιας μορφής εξελίξεις στο νησί μας, που θα καθορίσουν την πορεία του για πολλά χρόνια. Απαιτείται ένα «Μοντέλο Ανάπτυξης» που θα σέβεται τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, υλικές και πνευματικές, θα προστατεύει και θα αναδεικνύει: το περιβάλλον, την ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά...

Πιστεύω πως αυτά πρέπει να προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό, την προσέγγιση και την επίλυση των περισσοτέρων προβλημάτων. Επιβάλλεται λοιπόν, κατά την αντίληψή μου, μετά τις δημοτικές εκλογές, να καθίσουν η νέα Δημοτική Αρχή και η Αντιπολίτευση, στο ίδιο τραπέζι, να προσπαθήσουν να βρουν κοινή πλεύση σε βασικούς τομείς και προβλήματα. Το «ΟΡΑΜΑ» για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερο μέλλον για τον τόπο, τους κατοίκους του, δημιουργία προϋποθέσεων παραμονής και δράσης της νέας γενιάς στον τόπο καταγωγής των, πρέπει να αποτελεί κοινό τους στόχο. Στο χέρι των Δημοτικών Αρχόντων και Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και στο δικό μας, είναι μια τέτοια θετική εξέλιξη.

Η ευθύνη μας απέναντι στα κοινά δεν σταματά με την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος την ημέρα των εκλογών, συνεχίζεται και για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να είμαστε κοινωνοί και συμμέτοχοι στο μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, του τόπου μας. Άλλωστε «πολίτης» σημαίνει ότι ασχολούμαι με «τα της πόλης μου», δηλ. είμαι ενεργός και υπεύθυνος πολίτης. Αυτό εστί Δημοκρατία, πολίτευμα που γέννησε η χώρα μας και το διέδωσε στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό και να το ασκούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ίδια συναίσθηση και ευθύνη πρέπει να διακατέχει τον καθένα από εμάς και στις υπόλοιπες εκλογικές μας υποχρεώσεις όπως:

Περιφερειακές: Ψηφίζουμε με κύριο γνώμονα το Μοντέλο Ανάπτυξης των νησιών μας, το οποίο πρέπει να στοχεύει στην Αειφόρο ανάπτυξη. Να ξαναγίνει το Αιγαίο
και η πατρίδα μας κοιτίδα Πολιτισμού... Μας αξίζει! Αρκεί εμείς να το πιστέψουμε και να ενεργήσουμε αναλόγως.

Ευρωεκλογές: Ψηφίζουμε με κριτήριο την ευημερία των λαών, τον αλληλοσεβασμό, την κατανόηση και συμπαράσταση στην ιδιαιτερότητα κάθε χώρας, την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, στον πολιτισμό και στην προστασία του γήινου περιβάλλοντος. Οι Ευρωβουλευτικές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας και οι Περιφερειακές επηρεάζουν την πορεία των τοπικών κοινωνιών. Και οι δύο έχουν άμεση ή έμμεση επίπτωση στην καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και απαιτείται να τις αντιμετωπίσουμε με την ίδια βαρύτητα όπως και τις Δημοτικές. Η Κυριακή 26 Απριλίου πρέπει να είναι γιορτή της Δημοκρατίας και την επόμενη μέρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δουλέψουμε για να κάνουμε το νησί μας πολύ πιο καλύτερο !

Αντώνης Πατέλης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos