Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Επίσκεψη στην Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας

11 Σεπτεμβρίου 2019 15:39

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τον επικεφαλής Κ.Ροκονίδα, την κοινοτική σύμβουλο Λ.Γαράκη, τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής και μέλη της πραγματοποίησε επίσκεψη το Σάββατο 7/9 την Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δούμε από κοντά τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από εμάς και τους κατοίκους της Κοινότητας.

Η αντιπροσωπεία ξεκίνησε από το Πίσω Λιβάδι όπου διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται κάποιες μικρές παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του λιμανιού, ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση προώθηση προς χρηματοδότηση της μελέτης επισκευής του τμήματος του καταφυγίου που έχει υποστεί καθίζηση.Το έργο πρέπει να προχωρήσει πριν βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση ένα μεγάλο τμήμα του καταφυγίου να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Απαραίτητες παρεμβάσεις απαιτούνται και στο χώρο στάθμευσης πίσω από την παραλία για την διευκόλυνση των οδηγών, όπως και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα των σημείων που βρίσκονται οι κάδοι αποκομιδής των απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε διάφορα σημεία του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου, στα οποία δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τις βροχοπτώσεις κυρίως λόγω μη καθαρισμού των αγωγών ομβρίων (Θέση Βελανιά και Τζάνε). Στον Δρυό διαπιστώθηκε ότι σε ένα επικίνδυνο στένεμα του δρόμου, που έχει συμβεί θανατηφόρο τροχαίο (πεύκα Λινάρδου), είναι εφικτή η διαπλάτυνση του δρόμου ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εντοπίσαμε σημαντικά προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο από Χρυσή Ακτή ως το Πυργάκι από την διάβρωση.
Επισκεφθήκαμε την περιοχή «Καμινάκι» στην οποία χωροθετούνται τα δύο πιο σημαντικά έργα για την επόμενη τετραετία στην Δημοτική Κοινότητα:

Η επέκταση της μονάδας Ε.Ε.Λ Μάρπησσας που θα ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου ως το Άσπρο Χωριό. Η ανοικοδόμηση της περιοχής σε συνδυασμό με το γεωλογικό υπόβαθρο των περιοχών καθιστά την επέκταση του δικτύου απαραίτητη πριν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο το περιβάλλον της περιοχής.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι η δημιουργία νέου οδικού άξονα που θα εξυπηρετεί το νέο λιμάνι. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ταχθεί υπέρ του νέου λιμανιού, έχοντας ωστόσο ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχθεί την μεταφορά της υποβάθμισης από την Παροικιά στην Μάρπησσα. Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι δυνατόν το υπουργείο να προχωρά στην μελέτη του λιμανιού χωρίς το θέμα του νέου οδικού άξονα να μπαίνει σε άμεση παράλληλη υλοποίηση.

Κλείνοντας την επίσκεψη μας, σταματήσαμε στο γήπεδο της Μάρπησσας όπου διαπιστώσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις σε σημεία που εγκυμονούν κινδύνους για τα δεκάδες παιδιά που βρίσκονται κάθε μέρα στο χώρο.
Όπως είναι φυσικό δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν όλα τα ζητήματα της Κοινότητας σε μία επίσκεψη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει τις περιοδείες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Στόχος μας είναι:
• Nα διαπιστώνουμε τα προβλήματα, να επεξεργαζόμαστε και να προτείνουμε λύσεις, να πιέζουμε για την υλοποίηση τους, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της καθημερινότητας.
• Nα βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής των κατοίκων του νησιού μας και να δρομολογούνται λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.
Αυτή η προσπάθεια απαιτεί την στήριξη και την ενεργή συμμετοχή του παριανού λαού.

Πάρος 10-9-19

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos