Λαική Συσπείρωση Πάρου: Νέα σχολική χρονιά

11 Σεπτεμβρίου 2019 20:17

Για μια χρονιά ακόμα τα σχολικά κουδούνια πιάνουν δουλειά!

• Για μια χρονιά ακόμα αρχίζει ο Γολγοθάς των λαϊκών οικογενειών, να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που δικαιούνται και το σημερινό σχολείο τους τα στερεί.
• Για μια χρονιά ακόμα τα παιδιά μας θα στεγάζονται σε κοντέϊνερς, κτίρια ακατάλληλα, γερασμένα, κακοσυντηρημένα άλλων εποχών και αναγκών.
• Για μια χρονιά ακόμα τα σχολεία ξεκινούν και αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν είναι στη θέση τους.
• Για μια χρονιά ακόμα τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό τις καλύπτουν οι πάνω από 30.000 αναπληρωτές.
• Για μια χρονιά ακόμα τα παιδιά μας θα παραλάβουν βιβλία του προηγούμενου αιώνα, ξεπερασμένα, γεμάτα λάθη και ελλείψεις.
• Για μια χρονιά ακόμα παράλληλη στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία… θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή.
• Για μια χρονιά ακόμα πρέπει οι «εκτελεστές» της εποπτείας της τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων να πειστούν… γιατί οι μαθητές της Γ΄ΕΠΑΛ έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις ειδικότητες που επέλεξαν και όχι κάτι άλλο.
Όλα αυτά και άλλα πολλά για εκείνους που μας κυβερνούσαν και αυτούς που μας κυβερνούν αποτελούν «κανονικότητα» και εργαλεία «ανάπτυξης».

 

Ταυτόχρονα τεράστιες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση στο νησί μας. Τα κοντέινερς της προσωρινής λύσης μόνιμη κατάσταση, το νέο γυμνάσιο της Παροικιάς δεν έχει ακόμα μελέτη, το πρόβλημα του 2ου Δημοτικού της Παροικιάς άλυτο, η συντήρηση σχολικών κτιρίων και η επίλυση θεμάτων ασφάλειας προβληματική, η ανυπαρξία πεζοδρομίων δεδομένη, και άλλα πολλά.
Κι όμως παρά τα προβλήματα πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, να τα μάθουμε να αγωνίζονται γι αυτό που τους ανήκει και να μη συμβιβάζονται.
Μαζί τους να απαιτήσουμε:
 Παιδεία, σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια.
 Νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία. Να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτίρια.
 Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
 Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
 Να λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ένταξης και όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
 Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
 Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.

Πάρος 11-9-19

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos