Σύριζα Πάρου - Αντιπάρου για το Πάρκο Πάρου

09 Νοεμβρίου 2019 12:02

Συχνά από τα ασύδοτα επιχειρηματικά συμφέροντα και στο όνομα τάχα της προστασίας του περιβάλλοντος, γίνονται οι μεγαλύτερες αλλοιώσεις και καταστροφές περιοχών που έχουν εμβληματικό χαρακτήρα, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού τους κάλλους.


Τέτοια περιοχή στο νησί μας είναι το ακρωτήρι του Αϊ Γιάννη του Δέτη, που διασώθηκε και αναδείχτηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση «ΠΑΡΚΟ Α.Ε.» με ήπιες επεμβάσεις που διατήρησαν ανέπαφο το φυσικό περιβάλλον και πρόβαλαν τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής με εκδηλώσεις που κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η επιστημονική γνώση και η ποιότητα.

Το χρωστάμε σε ευαίσθητους πολίτες της Νάουσας και στην πρώην υπουργό πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, που τώρα αγωνιούν για το μέλλον αυτής της προσπάθειας μετά τις λαθεμένες ή και σκόπιμες αποφάσεις της δημοτικής αρχής που υποκρύπτουν πρόθεση παράδοσης της περιοχής σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου και παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, ορίστηκε πρόεδρος της επιχείρησης άγνωστο στην παριανή κοινωνία άτομο, που δεν έχει καμιά σχέση με την Πάρο και το οποίο δεν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να εμφανιστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου έστω και για λόγους γνωριμίας.

Αλλά και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίστηκαν με εξαίρεση αυτά της αντιπολίτευσης, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το πολιτισμικό υπόβαθρο του νησιού μας. Αντίθετα μάλιστα κάποια από αυτά διατηρούν διασυνδέσεις με επιχειρηματίες που εποφθαλμιούν την περιοχή για να την μετατρέψουν σε κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στις παραλίες της Μυκόνου.

Καλούμε τους φορείς και το σύνολο της κοινωνίας της Νάουσας να αντιδράσει δυναμικά σε μια τέτοια εξέλιξη με κύριο αίτημα την παραίτηση του νέου προέδρου της επιχείρησης και την αντικατάστασή του με Ναουσαίο δημότη, διατεθειμένο να υπερασπιστεί τη συνέχεια της δημιουργικής και ποιοτικής πορείας του Πάρκου.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos