Λαική Συσπείρωση Πάρου για ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

05 Μαρτίου 2020 15:51

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μάρτη προτάθηκε προ ημερήσιας διάταξης ψήφισμα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό από τον Αντιδήμαρχο Η. Κουvτρομιχάλη.


Κατά την άποψη μας το προτεινόμενο κείμενο όχι μόνο δεν τοποθετείται συνολικά στο πρόβλημα αλλά «βάζει πλάτη» στήριξης της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής, αποκρύπτει τις αιτίες του προσφυγικού-μεταναστευτικού ρεύματος και μάλιστα με το επιχείρημα ότι δεν κάνει πολιτική!!!

Θεωρώντας ότι το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να πάρει θέση και αν ήταν δυνατό ομόφωνη, ζητήσαμε να δοθεί χρόνος για την συνδιαμόρφωση ενός κειμένου, στο βαθμό που αυτό θα ήταν εφικτό. Για λόγους ευθυγράμμισης με την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Κουντρομιχάλης δεν έκανε αποδεκτή τη πρόταση μας, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσει την πρόταση του. Προφορικά εμείς καταθέσαμε προσχέδιο της δικής μας πρότασης, που ολοκληρωμένα δίνουμε στη δημοσιότητα
:
«Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκείνων που προκαλούν ή στηρίζουν πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς, εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες χωρών. Αυτές είναι οι αιτίες που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπων στο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, στη φτώχεια και την εξαθλίωση αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ενορχηστρωτές αυτής της πολιτικής οι ΗΠΑ, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διαχρονικά από κοντά και οι ελληνικές, με την αξιοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αλήθεια :

Ποιος ισοπέδωσε και διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία ;
Ποιος βομβαρδίζει εδώ και 40 χρόνια το Αφγανιστάν ;
Ποιος ισοπεδώνει σήμερα τη Συρία ;

Αυτή η πολιτική «φυσά τα πανιά» του Ερντογάν για να παίζει τα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια με όχημα το Προσφυγικό, για να επιβάλει τις επιδιώξεις του τόσο στο χώρο του Αιγαίου όσο και στη Μέση Ανατολή.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και της κυβερνητικής εμμονής στη κοινή συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και της συνθήκης του Δουβλίνου είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών στα νησιά, στον Έβρο και αλλού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους που είναι τα θύματα των πολέμων και της ανέχειας. Ο λαός μας ξέρει και από προσφυγιά και μετανάστευση από το παρελθόν και τώρα που, χιλιάδες Ελληνόπουλα αναζητούν τη τύχη τους στο εξωτερικό εξαιτίας της ανεργίας, της φτώχειας και της κακοπληρωμένης δουλειάς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας που οι τόποι τους έχουν μεταβληθεί ή μεταβάλλονται σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές προσφύγων και μεταναστών με τεράστιες συνέπειες για τη ζωή τους στο παρελθόν και σήμερα. Ταυτόχρονα νοιώθουμε ευγνώμονες για όλους εκείνους που από υπηρεσιακή θέση νυχθημερόν, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας είναι αναγκαία χωρίς αυτό να σημαίνει εμπλοκή της Ελλάδας στα γεωπολιτικά παιχνίδια που «παίζονται» στην περιοχή . Αυτή η ανάγκη δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται από τη μια για να νομιμοποιούνται αντιδραστικές φωνές πατριδοκαπηλίας και από την άλλη δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να υιοθετεί την πολιτική των «ανοικτών συνόρων». Ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τους «συμμάχους» μας, που σήμερα μιλούν για προστασία των συνόρων της Ευρώπης, αλλά όταν ο «σύμμαχος- γείτονας» απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας «νίπτουν χείρας» και κοιτούν από την άλλη.
Καλούμε τον παριανό λαό να στρέψει και αυτός τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, να απομονώσει τις ανοικτές ή συγκαλυμμένες αντιδραστικές κραυγές που αφήνουν τους θύτες στο απυρόβλητο και στήνουν στο τοίχο τα θύματα.

Τώρα απαιτείται :
• Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μην ανοίξουν καινούργια πουθενά.
• Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα.
• Να ανοίξει η ΕΕ τα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να πάνε σε κράτη - μέλη της.
• Να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και συνθήκες που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες παρά τη θέλησή τους στα νησιά και στη χώρα μας.
• Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής ασύλου στην Τουρκία, στη Συρία και στα σύνορα μας για απευθείας μετακίνηση προσφύγων- μεταναστών στις χώρες προορισμού τους».

Πάρος 4-3-20

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos