Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πολίτες της Θράκης και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών

06 Μαρτίου 2020 15:08

Την Τετάρτη 04/03/2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, σε συνεδρίασή του, ψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος κ. Ηλία Κουντρομιχάλη, σχετικά με τη διατύπωση δήλωσης συμπαράστασης προς την κοινωνία της Θράκης και των ακριτικών νησιών για το προσφυγικό ζήτημα.


Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, από την πλευρά του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών της φορέων να μην μένουν αμέτοχοι αλλά να παίρνουν θέση. Σε ό,τι μας αφορά, στέλνουμε ένα ομόφωνο μήνυμα ενότητας και στήριξης προς την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να θωρακίσει και να προστατεύσει τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας είναι κυρίαρχο κράτος και δεν εκβιάζεται. Το δημοτικό συμβούλιο και ο παριανός λαός εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της Θράκης και των ακριτικών νησιών που δοκιμάζονται, και στις ένοπλες δυνάμεις και στις αρχές ασφαλείας για την υπεράσπιση των συνόρων μας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί. Στα εθνικά θέματα, δεν χωράνε διχαστικές προσεγγίσεις, που δεν οδηγούν πουθενά. Αλλά υπεύθυνη εθνική γραμμή, αποφασιστικότητα, και πολιτικό σχέδιο. Μακριά από κραυγές και ιδεοληψίες. Δεν έχουμε κάτι να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο. Είμαστε όλοι πατριώτες, είμαστε όλοι άνθρωποι. Αυτές τις δύσκολες ώρες, είμαστε όλοι ενωμένοι και νοιώθουμε σαν να είμαστε όλοι εκεί.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του Παριανού Λαού, στους πολίτες της Θράκης και στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, που στέκονται στο πλευρό των ένοπλων δυνάμεων και των αρχών ασφαλείας που περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο και αποτρέπουν την είσοδο στους χιλιάδες μετανάστες που εκβιαστικά και μεθοδευμένα στέλνει το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου, να περάσουν στην Ευρώπη χωρίς να διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συντασσόμαστε με την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να θωρακίσει και να προστατεύσει πάση θυσία τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, που επιχειρούν στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου στην Νησιώτικη ακτογραμμή και στα θαλάσσια σύνορά μας προκειμένου εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Καταγγέλλουμε τη μαζική διοχέτευση, μετακίνηση αθώων ανθρώπινων ψυχών και την εναπόθεσή τους στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και στους τελωνειακούς σταθμούς του Έβρου, αναγκάζοντάς τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες, καταλύοντας κάθε έννοιας δικαίου και ανθρωπισμού στο βωμό των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της γείτονας χώρας.
Η αλληλεγγύη μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες, αποτελεί χρέος για τον καθένα μας, για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Δήμους της χώρας να το υποστηρίξουν και να στείλουμε, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα ομόφωνο και δυνατό μήνυμα τόσο προς τον ελληνικό λαό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στους γείτονες μας, ότι η Ελλάδα είναι ενωμένη, ισχυρή και αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του εδάφους της, χερσαίου και θαλάσσιου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos