Δήμαρχος Πάρου για Τουρισμό: "Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουμε"

05 Απριλίου 2020 16:18

Στο περιοδικό "Κ" της εφημερίδας " Η Καθημερινή" στο φύλλο της Κυριακής 5 Απριλίου 2020, φιλοξενήθηκε, μεταξύ άλλων, η θέση του Δημάρχου Πάρου για τον τουρισμό του νησιού σε σχέση με τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.


Παραθέτουμε τα λόγια του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου.

"Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, η ανάγκη ενός ταξιδιού αναψυχής έχει ενισχυθεί και ο σχεδιασμός μελλοντικών διακοπών μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση διαφυγής και ελευθερίας. Μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα και αρχίσει να κάμπτεται ο υγειονομικές κίνδυνος, οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν ξανά για να νιώσουν καλύτερα και να επαναθωρακιστούν ψυχολογικά. Αυτή είναι και η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας που τούτη τη στιγμή μπορούν να έχουν τουριστικοί προορισμοί όπως η Πάρος και πάνω σε αυτή την προοπτική όχι μόνο δεν καταθέτουμε τα όπλα αλλά εμείς στο νησί μας φροντίζουμε να κρατάμε "ζεστές" τις αγορές.

Εκτίμησή μας είναι ότι το πρώτο "κύμα" θα προκύψει από τους Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς η Πάρος είναι από τους αγαπημένους τους προορισμούς και πολλοί συμπατριώτες μας που υπό άλλες συνθήκες θα επέλεγαν ταξίδι στο εξωτερικό θα αναθεωρήσουν τα προγράμματά τους.

Η στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί, σαφώς και σε όλες τις συνθήκες μέριμνα και υποχρέωση κάθε κεντρικής κυβέρνησης. Προϋποθέτει όμως και την πλαισίωσή της με δράσεις και πρωτοβουλίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Το μήνυμα προς την ταξιδιωτική κοινότητα "WE ready, YOU safe, ALL happy" που εξέπεμψε το νησί μας δεν έχει τη λογική συνθήματος.

Μεταφέρει την ευχή προς τους μελλοντικούς επισκέπτες μας να παραμείνουν ασφαλείς αυτή τη δύσκολη περίοδο και εμείς με τη σειρά μας ετοιμαζόμαστε ώστε στο μέλλον να τους υποδεχτούμε και να τους χαρίσουμε τις διακοπές που τώρα ονειρεύονται.

Επιδίωξή μας είναι να τους υπενθυμίσουμε την παρουσία μας αλλά κυρίως να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και να συνδράμουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να διατηρήσουν ενεργές τις κρατήσεις για το επόμενο διάστημα αποφεύγοντας προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τις επιστροφές των προκαταβολών".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos