Λ.Σ. Πάρου: Μέχρι εδώ η ασυλία της συμπεριφοράς του πεζοδρομίου...

10 Απριλίου 2020 14:10

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απρίλη, ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας από μέρους του Δήμου, θέμα που είχαμε ζητήσει να έρθει προς συζήτηση στις 27 Μάρτη.


Συγκεκριμένα προτείναμε :

Απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, το βρεφονηπιακό του Δήμου, από τα δίδακτρα δράσεων της ΚΔΕΠΑΠ ( Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Εργαστήριο) για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές αυτές οι δομές και δεν θα προσφέρουν υπηρεσίες. Για τις περιπτώσεις αυτές οι διοικήσεις του ΚΠΠΑ και της ΚΔΕΠΑΠ είχαν ήδη δώσει σχετικές εντολές.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των Νομικών Προσώπων, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης , με τη συνεργασία και με την συνδρομή του ΕΠΑΨΥ, του ΘΗΣΕΑ και ιδιωτών που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια. Ήδη το ΚΕΣΥ Νάξου λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της νέας καθημερινότητας

Όλες οι παραπάνω προτάσεις έγιναν ομόφωνα αποδεκτές. Ειδικότερα για την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους με την απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, εξέφρασε την πολιτική του βούληση, η οποία στο μέλλον θα εξειδικευτεί με νεότερη απόφαση του.

Με αφορμή την τοποθέτηση μας για την ανυπαρξία μέτρων για το κυκλοφοριακό εδώ και έξη χρόνια, για μια ακόμα φορά ο «λαγός» της Δημοτικής Αρχής Π. Κεμπάμπης έδωσε ρέστα πεζοδρομιακής συμπεριφοράς. Όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Δήμαρχος σιωπηλός παρακολουθούσε το παραλήρημα του Αντιδημάρχου του. Η σιωπή του όμως αυτή είναι αβανταδόρικη της στάσης του Αντιδημάρχου και φέρει τεράστια πολιτική ευθύνη για την μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σε χαμαιτυπείο.
Καλούμε τον παριανό λαό με τη στάση του να καταδικάσει την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καμιά θετική εξέλιξη δεν προμηνύει για τον τόπο μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά ανεκτικότητας της τακτικής του Δημάρχου, που εκμεταλλευόμενος τη «μαγκιά» του Π. Κεμπάμπη «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα». Επόμενη δεν θα υπάρξει γιατί ο καθένας βάσει του κανονισμού του ΔΣ και της δυνατότητας που δίνει η υπάρχουσα νομοθεσία θα βρεθεί στη «σέντρα».

Παράλληλα όπως τονίσαμε είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιείται με άνισους όρους συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Το σύνολο των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν εκτός αιθούσης και οι μισοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιοι μάλιστα με φαιδρά επιχειρήματα, δίνοντας στους δημότες και λανθασμένα μηνύματα για τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας.

Τέλος, η επιχειρηματολογία του Δημάρχου για τη δυσφήμιση της Πάρου και των Παριανών εν μέσω πανδημίας από τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής και της συνέντευξης του ίδιου σε κυριακάτικη εφημερίδα με τα περίφημα WE… YOU… ALL.., αποδεικνύει το αδιέξοδο μιας πολιτικής που δήθεν προβάλλει τον τόπο μας αλλά στη πράξη τον αδικεί, τον υποβαθμίζει και τον προσβάλλει.

Πάρος 9-4-20

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos