Παραδόθηκαν ένα φυλάκιο υποδοχής ασθενών και ένας θάλαμος υγειονομικής απομόνωσης στο Κέντρο Υγείας Πάρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

10 Απριλίου 2020 14:44

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση ενός φυλακίου υποδοχής και ενός θαλάμου απομόνωσης (Isolation Box) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Κέντρο Υγείας της Πάρου.

Το φυλάκιο υποδοχής και ο θάλαμος υγειονομικής απομόνωσης κρίθηκαν από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κ.Υ., το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ως απολύτως απαραίτητα για την θωράκιση του Κ.Υ. στη διαχείριση των περιστατικών που αυτό το διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει.

Το Κ.Υ. Πάρου καλείται να καλύψει την παρούσα χρονική στιγμή 16.000 μόνιμους κατοίκους των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου.

Κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στις 1 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αποφασίστηκε

και δρομολογήθηκε διοικητικά η παραγγελία των παραπάνω οικίσκων από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας μέχρι και την παράδοσή τους στο Κ.Υ., σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Η δαπάνη για την αγορά και την μεταφορά βάρυνε εξ ολοκλήρου τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Άλλωστε, για τη στήριξη των δομών υγείας του Νοτίου Αιγαίου είτε με αναλώσιμα είτε με ιατρικό εξοπλισμό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος έχει ήδη δεσμεύσει το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Κοιν. Μέριμνας Κυκλάδων και Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, με αφορμή την παράδοση των οικίσκων δήλωσε : « Η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει την βούληση της να υποστηρίξει τις δομές δημόσιας υγείας, να βοηθήσει και να επικροτήσει το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και τελικά να αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλους τους φορείς, τις εταιρείες, τους επώνυμους και ανώνυμους συμπολίτες μας που ενισχύουν με ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στα νησιά μας ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων

& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos