Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη: «Οι Μύθοι της Λαϊκής Συσπείρωσης»

12 Απριλίου 2020 13:48

Απάντηση στις εξαγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου σχετικά με τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας


Κατ’ αρχήν, το να μην έχεις ασκήσει διακυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα. Το να μην γνωρίζεις ωστόσο βασικούς κανόνες διοικητικού δικαίου και λήψης αποφάσεων, ή να κάνεις σκόπιμα ότι δεν γνωρίζεις, χάριν δημιουργίας εντυπώσεων και ικανοποίησης προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών, είναι κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό.

Πόσο μάλλον, όταν επιδιώκεις να διοικήσεις. Ειδικά, εν μέσω έκτακτων καταστάσεων.

Για να εξηγούμαστε.

Την Τρίτη 07/04/2020, πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού μέσω ΠΝΠ και ΚΥΑ και οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από πλευράς Δήμου σε συμμόρφωση προς τις παραπάνω. Τέλος, επισφραγίστηκε ομόφωνα η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων στο μέλλον, που θα στοχεύουν σε μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες, σε ευθυγράμμιση πάντα με τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας για το θέμα αυτό.

Πάμε τώρα να δούμε το παιχνίδι των εντυπώσεων που έπαιξαν, για άλλοι μια φορά οι γνωστοί άγνωστοι...

Μύθος 1: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτει ως «πρόταση της» στις 27.03.2020 την απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και το βρεφονηπιακό του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί, καθώς της ΚΔΕΠΑΠ ( Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Εργαστήριο) από τα δίδακτρα δράσεων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα προσφέρουν υπηρεσίες. Παράλληλα, την εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των Νομικών Προσώπων, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Η αλήθεια: Σε συμμόρφωση προς την από 25.02.2020 ΠΝΠ και την υπ'αρ. 16838/10-03-2020 ΚΥΑ, το Κ.Π.Π.Α. και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. ενημερώνουν με έγγραφα τους το Γραφείο Δημάρχου ότι ήδη από 11 Μαρτίου και έπειτα, από την αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών δομών (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, Δημοτικό Ωδείο Πάρου, Εικαστικό Εργαστήριο Πάρου) δεν εισπράττουν τροφεία και ούτε θα εισπράττουν για όσο διάστημα αυτές παραμένουν κλειστές.

Ταυτόχρονα, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων κανονικά παρόλο που κάποιοι υπάλληλοι εργάζονται με καθεστώς αντιτίμου, δηλαδή η αμοιβή τους καλύπτεται από τα καταβαλλόμενο δίδακτρα.

Μύθος 2: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτει ως «πρόταση της» στις 27.03.2020 να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
Η αλήθεια: Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. διέθεσε από τη πρώτη στιγμή το προσωπικό των κλειστών δομών που ανεστάλη η λειτουργία τους σε τομείς του Δήμου που παρουσίαζαν λειτουργικές, έκτακτες ή επείγουσες ανάγκες. Συγκεκριμένα, στελεχώθηκε με επιπλέον προσωπικό η υπηρεσία "Βοήθεια στο Σπίτι" ενώ παράλληλα συστάθηκε από 23.03.2020 ομάδα εργαζομένων και εθελοντών από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου, η οποία συνδράμει το έργο της και εξυπηρετεί κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ αλλά και κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Μύθος 3: Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά με «πρόταση» της στις 27.03.2020 την απαλλαγή των καταστημάτων από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά, καθώς και την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

Η αλήθεια: To γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών με το υπ'αρ.4417 έγγραφό του από 24.03.20, ενημέρωνε τον Δήμαρχο Πάρου για την έκδοση της από 20.03.202ο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει την απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονϊού, από τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων και τελών καθαριότητας και φωτισμού. Στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνεται παράλληλα ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μελετά τρόπους υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης, εν αναμονή νεότερων κυβερνητικών αποφάσεων για το θέμα αυτό.

Αυτή είναι, εν πολλοίς, άλλη μία παράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων. Όταν δεν μπορείς να σχεδιάσεις, να παράξεις και να υλοποιήσεις πολιτικές προς όφελος του συνόλου, μοιραία, γίνεσαι ένας αντιγραφέας των δράσεων άλλων. Και μάλιστα κακός.

Από την άλλη, όσο οι γνωστοί άγνωστοι ασχολούνται παράγοντας μόνο φωνές και φασαρία, ο Δήμος Πάρου μέσω του Κ.Π.Π.Α. αποφάσιζε την έναρξη παροχή έκτακτου συσσιτίου για όσους συμπολίτες μας επλήγησαν οικονομικά από τα περιοριστικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, για όσο χρόνο απαιτηθεί. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, το Κ.Π.Π.Α. προτίθεται να διπλασιάσει την ποσότητα των μέχρι σήμερα παρεχόμενων τροφίμων καθώς και τις μερίδες που ήδη προσφέρει σε συνεργασία με το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Συμπερασματικά: Όλες οι «καινοφανείς» προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου προβλέπονται ήδη στα κυβερνητικά μέτρα που έχουν παρθεί και εξειδικεύονται στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ρωτάμε:
Δεν κουράστηκαν να κάνουν επαναστατική γυμναστική;
Δεν βαρέθηκαν να κάνουν μικροπολιτική εντυπώσεων;
Δεν σέβονται την κρισιμότητα των καταστάσεων;
Σε ότι μας αφορά, τους αποδίδουμε τα εύσημα πρωτοτυπίας, ενώ είμαστε στη διάθεση τους να τους προτείνουμε ένα καλό σύγγραμμα διοικητικού δικαίου.

Μέχρις εκεί όμως. Μετά από αυτό το αστείο διάλειμμα, συνεχίζουμε με τη διοίκηση του Δήμου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos