Λ.Σ Πάρου: Τις αλήθειες τις λένε τα γεγονότα και όχι τα αφηγήματα

13 Απριλίου 2020 16:31

Τελικά αδυναμία ανάγνωσης και σύνδρομο καταδίωξης χαρακτηρίζουν μέρος της δημοτικής πλειοψηφίας. Διαφορετικά δεν θα χρειάζονταν περίπου τρείς σελίδες ανακοίνωση για το αφήγημα


της «ικανής διοίκησης» που βιώνει ο τόπος μας από το 2014. Της «ικανής διοίκησης» που μπροστά στην αδυναμία της να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του παριανού λαού και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα του νησιού μας, ρίχνει το «ανάθεμα» στις προ 30ετίας διοικήσεις του Δήμου και στα εμπόδια των σχεδιασμών της από τη Λαϊκή Συσπείρωση!!!

Τις αλήθειες όμως τις λένε τα γεγονότα και όχι τα αφηγήματα. Πέρα από το αυτονόητο ότι η μειοψηφία δεν μπορεί να ακυρώσει τις επιλογές της πλειοψηφίας, όποτε εμείς συμφωνούμε με επιλογές της Δημοτικής Αρχής το αποδεικνύουμε έμπρακτα, όπως για παράδειγμα με την ψήφο μας στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ας έρθουμε λοιπόν στο προκείμενο:

1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 7/4 το θέμα «Μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους» ήρθε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία και το εισηγήθηκε. Αυτό δεν ανατρέπεται όσες σελίδες και να γραφτούν.

2. Σχετικά με τα τροφεία και τα δίδακτρα των δομών του ΚΚΠΑ και της ΚΔΕΠΑΠ στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε στις 9/4 αναφέρουμε χαρακτηριστικά «…Για τις περιπτώσεις αυτές οι διοικήσεις του ΚΠΠΑ και της ΚΔΕΠΑΠ είχαν ήδη δώσει σχετικές εντολές…». Μακριά λοιπόν από μας η καπηλεία και η παραπληροφόρηση.

3. Για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα καταστήματα και επιχειρήσεις , οι «ικανοί της διοίκησης» λησμονούν ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαιτεί σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις.

4. Για την επαρκή στελέχωση του «Βοήθεια στο Σπίτι» , προφανώς και δεν εννοούσαμε την ενίσχυση του από εθελοντές και εργαζόμενους άλλων Νομικών Προσώπων του Δήμου, αλλά τη διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων για την επαρκή στελέχωσή του, πέρα του ενός ατόμου που διαθέτει σήμερα. Η διεκδίκηση βέβαια είναι στο αντίποδα της «οσφυοκαμψίας» της Δημοτικής Αρχής στην κυβερνητική πολιτική.

5. Εκτός των άλλων εισηγηθήκαμε την «Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη». Κουβέντα σε αυτό η ανακοίνωση της πλειοψηφίας.

6. Καμιά αναφορά για τα αποτελέσματα της «ικανής διοίκησης» σχετικά με την WE…YOU…ALL… «καμπάνια» δυσφήμησης του τόπου μας και των υποτιμητικών σχολιασμών που δέχτηκε ο παριανός λαός.

7. Πλήρης σιωπή και καμιά αναφορά στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σιωπή όμως κύρια του Δημάρχου δεν προσπερνά αλλά ενισχύει τα νέα «ήθη» και αυτό αποτελεί τεράστια πολιτική ευθύνη.

Ας έχουν υπόψη τους μερικοί ότι «η μπάλα δεν μπορεί να είναι μονίμως στην εξέδρα»…
Πάρος 12-4-20

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos