KKE Πάροτ: Παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια με το μέλλον μας

15 Απριλίου 2020 18:43

Το υπουργείο Παιδείας στις 7/4 εξέδωσε έγγραφο που καλούσε στην καταγραφή των αναγκών σε laptop και tablet, για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.


Δυο μέρες μετά αποστέλλοντας νέο έγγραφο ανέφερε ότι ο εξοπλισμός θα είναι μόνο για τις σχολικές μονάδες, ξεκαθαρίζοντας πως η καταγραφή των αναγκών για εξοπλισμό δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κακώς συνδέθηκε με αυτή.
Παίζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα, την δική μας και των οικογενειών μας αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα.
Με βάση τα παραπάνω τονίζουμε τα εξής:
• Η κίνηση αυτή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Αποδομεί το αφήγημα του ίδιου του Υπουργείου πως “όλοι οι μαθητές έχουν ισότιμη πρόσβαση” στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

• Απαιτούμε ένα tablet σε όλα τα παιδιά αποκλειστικά με ευθύνη του Υπουργείου. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να δοθεί άμεσα και όχι να ψάχνουν το σταγονόμετρο τις “ανάγκες”.

• Να δοθεί εδώ και τώρα κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο και μόνο από τα ποσά της διαφήμισης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την καμπάνια “μένουμε σπίτι” θα μπορούσαν να εξοπλίσουν όλους τους μαθητές.

• Είναι επιλογή της κυβέρνησης να εμφανίζεται γαλαντόμα και ανοιχτοχέρα με τις επιχειρήσεις αλλά για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές να ανακαλύπτει συνεχώς προφάσεις. Όταν χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες, όταν είναι να επιδοτήσουν τους κλινικάρχες, τους εργολάβους και τις επιχειρήσεις λαμβάνουν τις αποφάσεις τους μέσα σε λίγες ώρες. Όταν είναι να ικανοποιήσουν την ανάγκη όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση τότε διερευνούν για μέρες τις ανάγκες, τις περνούν από κόσκινο.
• Η Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα (χθες) ένα tablet, γρήγορο και δωρεάν internet, για κάθε μαθητή με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

ΚΟΒ Πάρου της ΚΝΕ
13/04/2020

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos