Λ.Σ. Πάρου: Μπράβο έτσι πρέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις

30 Απριλίου 2020 20:08

ή περίπου αυτό είπε μια σύμβουλος της πλειοψηφίας, πριν κλείσουν τα μικρόφωνα, που αδημονούσε να τελειώνει γρήγορα.


Έτσι ονειρεύονται κάποιοι να διεκπεραιώνουν τα θέματα που απασχολούν τον παριανό λαό και τον τόπο. Έτσι οραματίζεται η «νέα τάξη» πραγμάτων να «πετάει» τις ευθύνες από τις πλάτες της για το χτες, το σήμερα και το αύριο του νησιού μας.
Αναφερόμαστε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τρίτο κατά σειρά επεισόδιο του «σήριαλ» τηλεδιάσκεψη. Για μια ακόμα φορά έξι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Δήμαρχος, είχαν φυσική παρουσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμορφώνοντας και πάλι κατάσταση άνισης συμμετοχής και μεταχείρισης όχι μόνο της μειοψηφίας, αλλά του συνόλου των συμβούλων.

Οι δυσκολίες της τηλεδιάσκεψης είναι δεδομένες και η συμμετοχή γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν οι παρόντες στην αίθουσα, παρεμβαίνουν ή σχολιάζουν από μικροφώνου ή εκτός αυτού, χωρίς οι εκτός αίθουσας να μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Στην πρώτη και δεύτερη συνεδρίαση με «τηλεδιάσκεψη» αποδεχτήκαμε ( τελικά κακώς) τη φυσική παρουσία όσων επικαλούνταν «αδυναμία» σύνδεσης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παραμονή της τελευταίας συνεδρίασης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Ροκονίδας , επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΔΣ και του έθεσε τα προβλήματα ώστε να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την πρόσκληση του, δηλαδή συμμετοχή με τηλεδιάσκεψη . Ο Πρόεδρος συμφώνησε, αλλά επικαλέστηκε αδυναμία να απαγορεύσει τη φυσική παρουσία όσων θα την επεδίωκαν.

Από μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης του επισημάνθηκε ότι είναι στη δικαιοδοσία του η απαγόρευση εισόδου ή η απουσία του ιδίου από την αίθουσα, ο οποίος έχει και την ευθύνη του χειρισμού της μικροφωνικής της. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι η βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικό πρόβλημα θα έλυνε το ζήτημα. Κάναμε επίσης καθαρό ότι αρνούμαστε να μετέχουμε και πάλι σε μια συνεδρίαση ανισότιμης συμμετοχής και ότι θα προσφύγουμε κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς ο Πρόεδρος υπέκυψε, παρά τα λεγόμενα του, στην τακτική της «νέας τάξης πραγμάτων» και η οποία «αβάνταρε» τον Δήμαρχο σε ένα παραλήρημα αυταρχισμού.

Σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ με πρόσκληση του καλεί το σύνολο των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων σε δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη το Σάββατο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Αν αυτό δεν είναι έμμεση αναγνώριση των όσων διεκδικούμε, τότε τι είναι;

Πάρος 29-4-20

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos