Απάντηση Τ.Σ Αγκαιριάς στον Δήμο ΠΑΡΟΥ και την Δημ. Κοινότητα Αγκαιριάς!

04 Ιουνίου 2020 19:40

Αναφορικά με το θέμα της κοπής των δένδρων στην Αλυκή, θεωρώ αναγκαία την απάντησή μου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς με λύπη μου διαπίστωσα ότι η κοινή ανακοίνωση του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, περιείχε ανακρίβειες .

Ωστόσο θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση, πόσο μάλλον για μικροπολιτικές αντεγκλήσεις. Κάθε τέτοιος χαρακτηρισμός στο πρόσωπο μου με προσβάλει .

Επίσης θέλω να τονίσω ότι ο τρόπος αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον στο χωριό μας και κατ΄επέκταση σε όλο το νησί, ποικίλει ανάλογα με τις γνώσεις και την ευαισθησία του καθενός.

Η απάντησή μου για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Α. Είναι αξιοπερίεργο, πώς ένα τοπικό συμβούλιο συνεδριάζει και παίρνει απόφαση για ένα θέμα το οποίο έχει ήδη προαποφασιστεί (62/2020) από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το σωστό θα ήταν να συμβεί το αντίθετο. Έτσι λοιπόν εξηγείται και η αντίδρασή μου στην απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας, καθώς δεν γνώριζα ότι είχε ήδη παρθεί απόφαση σε ανώτερο επίπεδο, όπως και για τις γνωμοδοτήσεις του δενδροκηπουρού και του αρμόδιου πολιτικού μηχανικού.

Β. Αναφέρετε ότι η κοπή των πεύκων γίνεται κατόπιν καταγγελίας πολιτών.
Είστε σίγουροι ότι θα προβείτε στην κοπή των δέντρων για την ασφάλεια των πολιτών αυτών ή για κάποιους άλλους λόγους; Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κοπεί όλη η σειρά των δέντρων που υπάρχουν στο ίδιο σημείο και επειδή αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια των καταγγελλόντων πολιτών, παρακαλώ να γνωστοποιηθούν οι έγγραφες καταγγελίες τους, αποκρύπτοντας τα ονόματά τους.

Γ. Όσον αφορά τις προσωπικές κατηγορίες για το αίτημα κοπής «σειράς» δέντρων έμπροσθεν της οικίας μου, αναφέρετε: «Η Κοινότητα της Αγκαιριάς και η υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου διακατέχονται από μεγάλη ευαισθησία ως προς την προστασία του πρασίνου και γι’ αυτό το λόγο πριν εισηγηθεί οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά κοπή δένδρου, εξετάζουν πολύ προσεκτικά τους λόγους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών» και συνεχίζετε: «Για τους παραπάνω λόγους έχουν αρνηθεί να κόψουν μια σειρά δένδρα, την κοπή των οποίων έχει αιτηθεί ο κος Ανδρέας Κουταλίδης από τον Νοέμβριο του 2019»
Λοιπόν σας αποδεικνύω ότι δεν λέτε την αλήθεια, καθώς μέχρι σήμερα
δεν έχω λάβει καμία απάντηση στο αίτημά μου και δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος για την αναγκαιότητα της κοπής ενός δέντρου, και σας ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα με κατηγορείτε για ένα αίτημα κοπής δέντρων το οποίο αγνοήσατε και κατ’ επέκταση δεν κάνατε κανένα έλεγχο, ισχυριζόμενοι ότι η Κοινότητα Αγκαιριάς και η υπηρεσία περιβάλλοντος αρνήθηκαν να προβούν στην κοπή των δέντρων λόγω ευαισθησίας!! Επίσης είναι απορίας άξιο γιατί ανασύρθηκε αυτό το αίτημα, αυτή την συγκεκριμένη στιγμή μετά από εφτά μήνες.

Δ.. Όσο για τον αστείο ισχυρισμό σας, ότι αφού κόπηκαν δυο δέντρα το 2012 και το 2013, μετά από ομόφωνη απόφαση και για πολύ σοβαρούς λόγους, σήμερα δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε που θα κοπούν δυο δένδρα. Θεωρώ περιττό να σχολιάσω κάτι που και ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε, ότι η μια περίπτωση δεν μπορεί να σχετιστεί με την άλλη. Να υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, σε συνεργασία με φορείς και κατοίκους του χωριού, φυτεύτηκαν πάνω από 300 δέντρα τα οποία αφέθηκαν στην τύχη τους στη συνέχεια.

Ε. Επειδή το θέμα παραμένει ανοιχτό, θα αναμένω την άποψη των ειδικών του δασαρχείου και της πολεοδομίας. Ωστόσο, όπως και να έχουν τα πράγματα, πιστεύω ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να μην κοπούν τα δέντρα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο πάνω από 40 χρόνια
Σε περίπτωση που η κοπή των δέντρων αφορά στην στατικότητα μιας οικίας, πιστεύω ότι υπάρχει λύση και σε αυτό το πρόβλημα, αρκεί να αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο.

Ανδρέας Κουταλίδης
Τοπικός σύμβουλος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos