Ενημέρωση σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων στις περιοχές της Παροικιάς και της Νάουσας κατά τη θερινή περίοδο

14 Ιουλίου 2020 19:22

Υπεγράφη στις 09/07/2020 και ενεργοποιήθηκε άμεσα, η σύμβαση για τη βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων από κεντρικά σημεία των οικισμών της Παροικιάς και της Νάουσας,

και τη μεταφόρτωση τους σε press container που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Πάρου σε ιδιόκτητους περιφραγμένους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης από τις μεγάλες ποσότητες των απορριμμάτων που εναποθέτονται σε κεντρικά σημεία των παραδοσιακών οικισμών της Παροικιάς και της Νάουσας λόγω της ιδιομορφίας τους και της μη δυνατότητας τοποθέτησης επιπλέον κάδων απορριμμάτων.

Σκοπός της εργολαβίας, είναι η αποτελεσματική προσφορά υπηρεσιών καθαριότητας και υγιεινής, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, κατά την οποία το νησί κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, η φροντίδα για την δημόσια υγεία, και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, στον οικισμό της Παροικιάς, και για χρονική περίοδο δυόμισι (2,5) μηνών, η αποκομιδή θα πραγματοποιείται κατά τις νυκτερινές ώρες (από 20:00 έως 05:00) της θερινής περιόδου, διάστημα στο οποίο παρατηρείται μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων (περίπου 3 – 4 τόνοι), από τα εξής σημεία: λιμάνι, πλατεία Μ. Μαυρογένους, Παραλία Λειβαδιών, πάρκινγκ πρώην Επαρχείου, Μπουνταράκι και Άγιος Κων/νος. Τις ίδιες ώρες, και μόνο για τον οικισμό της Παροικιάς, σε συνεννόηση με την ανάδοχο του έργου, θα πραγματοποιείται παραλαβή από τα καταστήματα που λειτουργούν, των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών (γυαλί και πλαστικό μπουκάλι), τα οποία θα πρέπει να είναι διαχωρισμένα και τοποθετημένα σε ξεχωριστές σακούλες. Για την ανακύκλωση, θα διατίθενται δωρεάν ειδικοί σάκοι.

Στον οικισμό της Νάουσας, (όπου το μέτρο εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά), για χρονική περίοδο τριών (3) μηνών, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα πραγματοποιείται επίσης κατά τις νυκτερινές ώρες (από 20:00 έως 05:00) της θερινής περιόδου, διάστημα κατά το οποίο παρατηρείται μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων (περίπου 3,5 – 4 τόνοι) από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν. Τα σημεία αποκομιδής βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του οικισμού της Νάουσας, ήτοι λιμάνι, λιμανάκι, γέφυρα, Ψαριανά, Αγ. Αθανάσιος και ποτάμι.

Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πάρου θα συνεχίσουν τις καθημερινές προγραμματισμένες εργασίες και παρεμβάσεις τους, προκειμένου να διατηρήσουν όσο το δυνατόν πιο καθαρούς τους οικισμούς και τα χωριά της Πάρου, σε μία συνεχή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες για τη συνεργασία και κατανόηση που επιδεικνύουν καθημερινά και τους καλούμε να συμβάλλουν στην κοινή αυτή προσπάθεια για να διατηρήσουμε όμορφη και καθαρή την Πάρο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos