Λ.Σ Πάρου: Μνημείο παραπληροφόρησης και κοροϊδίας

23 Ιουλίου 2020 12:34

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο φέραμε το θέμα του Αγροκηπίου της Παροικιάς, της αναξιοποίητης προς όφελος των κατοίκων της πόλης, δημοτικής εν μέρει περιούσιας.


Στη σύγχρονη ιστορία της Πάρου η διεκδίκηση του ακινήτου ξεκινά το 2000 επί δημαρχίας Κ. Αργουζή με αποτέλεσμα την παραχώρηση της χρήσης του από το Υπουργείο Γεωργίας στο Δήμο το 2001.
Από τότε αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που έμειναν στα χαρτιά, μελέτες, προτάσεις που αγνοήθηκαν και χρηματοδοτήσεις που χάθηκαν συνθέτουν το σκηνικό των χαμένων ευκαιριών και της αδιαφορίας, να αποτελέσει αυτός ο μοναδικός πνεύμονας της Παροικιάς ένα χώρο αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και βιωματικής εκπαίδευσης για τους κατοίκους της.

Η όποια κινητικότητα για την αξιοποίηση του Αγροκηπίου προέρχεται από την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων ( ΟΠΑΣ) με την υποστήριξη του Συλλόγου Παρίων «Η Εκατονταπυλιανή» και του Συλλόγου του Παραδοσιακού Οικισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2018, όπου ορίστηκε Επιτροπή για να φέρει την τελική πρόταση αξιοποίησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καμία σχέση το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής με την πραγματικότητα, που με την προσπάθεια της να εμφανίσει ότι είχε για το Αγροκήπιο στρατηγικό σχεδιασμό, καπηλεύεται και προσβάλλει όλους αυτούς που επί σειρά ετών αγωνίζονται για την αξιοποίηση του.

Η αλήθεια είναιοτι μέχρι να φτάσει η πρόταση των Συλλόγων στο Δημοτικό Συμβούλιο συναντούσε την απροθυμία του Δημάρχου. Προκαλεί παραπέρα τη νοημοσύνη των κατοίκων της Παροικιάς με την αναφορά ότι «…ο χώρος φροντίζεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Πάρου», όταν για πολλά χρόνια το Αγροκήπιο ήταν μνημείο εγκατάλειψης και χρειάστηκαν επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για να φύγουν τα φυτικά υπολείμματα μετά από 9 μήνες από το χώρο.
Χρειάστηκαν δυο ολόκληρα χρόνια για να έχουμε το χωροταξικό του χώρου ώστε η Επιτροπή να μπορεί να προχωρήσει στον επανασχεδιασμό μιας πρότασης, που θα διατηρεί όμως την αρχική φιλοσοφία της.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος πιστεύει ότι «…κινείται αποφασιστικά με σχέδιο και όραμα…», ζώντας στο δικό του κόσμο και στη περίπτωση του Αγροκηπίου, κοροϊδεύοντας για μια ακόμα φορά τους κατοίκους της πόλης.
Στηρίξαμε στο παρελθόν τις προσπάθειες των συλλόγων και συνέχεια αυτής της στάσης μας ήταν και η πρωτοβουλία μας να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εμείς προτείναμε με επιμονή και αποφασίστηκε τελικά να έρθει η πρόταση της Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τέλος του 2020.

Στην όποια προσπάθεια καθυστέρησης ή παραπομπής στις καλένδες για ένα πράγμα να είναι σίγουρος ο Δήμαρχος. Μαζί με μας θα βρει μπροστά του και όλη την Παροικιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos