Ανακοίνωση ΚΚΕ Πάρου για το άνοιγμα των σχολείων

13 Σεπτεμβρίου 2020 13:48

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτέμβρη. Δεν έχει εξασφαλίσει όμως πώς θα ανοίξουν στην πράξη τα σχολεία,


με ποια προετοιμασία, με τι μέτρα προστασίας, αν θα έχουμε περισσότερους καθηγητές, αν θα έχουμε το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες, τι θα γίνει με την ίδια την προστασία της υγείας μας, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας! 

Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν πως αν οι μαθητές πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκες , οι οποίες δεν έφτασαν ακόμα στα σχολεία τότε δεν θα έχουμε διασπορά του ιού! Σε καμία περίπτωση βέβαια το μέτρο αυτό δεν καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, αφού ήδη οι γονείς μας έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη όλο αυτό το διάστημα για αγορά υγειονομικού υλικού και πιθανόν θα κληθούν να το κάνουν ξανά, μιας που η κυβέρνηση αρέσκεται στην ατομική ευθύνη και τόσο καιρό μας πετάει το μπαλάκι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας μας μέσα σε τόσο δύσκολες υγειονομικές συνθήκες.

Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, , μας ζητάνε να κρατάμε αποστάσεις μέσα σε αίθουσες κλουβιά. Μας ζητάνε δηλαδή να κρατάμε αποστάσεις την ίδια στιγμή που εν μέσω πανδημίας το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε την ύπαρξη έως και 25 μαθητών ανά τμήμα. ανά τμήμα!!

         Χαρακτηριστικά το Γυμνάσιο Παροικιάς με τους 330 μαθητές θα αναγκαστεί να λειτουργήσει με τμήματα από 21 μέχρι 23 μαθητές και χωρίς να έχει τις απαραίτητες αίθουσες από ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής. Γενικότερα τα υπάρχοντα σχολικά κτήρια δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

         Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με επιχειρήματα δήθεν επιστημοσύνης προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργεί μια τάξη με 25 παρά με 15 μαθητές ξεχνώντας ότι έλεγαν οι ίδιοι πριν ένα μήνα.

         Μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλίσει μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός, ενδιάμεσα και στο τέλος του σχολικού ωραρίου.

Τέλος οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι δεδομένες.

Σπατάλησαν όλο το χρόνο που είχαν από τον Ιούνη, που κερδίσαμε εμείς και οι οικογένειες μας με την υπεύθυνη στάση μας, μηδενίζοντας σχεδόν τα κρούσματα, και δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο στη δημόσια υγεία, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία, και την ίδια στιγμή στοχοποιούν τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων.

 ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ:

1. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας κατά το άνοιγμα των σχολείων με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάρου, δημόσια και δωρεάν υγεία για εμάς και τις οικογένειές μας.

2. Να προσληφθεί άμεσα ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά.

4. Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

5. Να καταργηθεί κάθε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και     OnLine μετάδοση των μαθημάτων.

6. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο. Να την πάρουν πίσω, όπως την έφεραν στα κλεφτά εν μέσω πανδημίας.

7. Όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση τους με περισσότερα δρομολόγια διαφόρων μέσων. Φτάνει πια η απαράδεκτη κατάσταση με τα λεωφορεία στα νησιά των Κυκλάδων!

8. Σε σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα να εξασφαλιστούν άμεσα άλλοι κατάλληλοι χώροι. Να εγκατασταθούν άμεσα προσωρινά προκάτ και να επισπευσθούν με ευθύνη της δημοτικής αρχής οι διαδικασίες για κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων!

Η Οργάνωση Βάσης Πάρου της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές της Πάρου-Αντιπάρου να οργανώσουν από τώρα τη διεκδίκηση τους μέσα από τα πενταμελή και τα 15μελή, τα συλλογικά μας όργανα μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos