Πάρος - Χαρδαλιάς: Από 31/07 έως 11/08 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 17 κάτοικοι - Αβάσιμες οι κατηγορίες Ραγκούση

25 Σεπτεμβρίου 2020 13:30

Έωλες, αβάσιμες και με στόχο να θολώσουν τα νερά, να αποκρύψουν πραγματικά δεδομένα και να προσκομίσουν πολιτικά οφέλη χαρακτήρισε ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατηγορίες του Γιάννη Ραγκούση


για την διαχείριση των καταστροφών σε Εύβοια, Μυκήνες και τον κορονοϊό στην Πάρο τον Αύγουστο. "Λέτε ότι έχει καταρρεύσει η Πολιτική Προστασία, και το λέτε εσείς; Αυτή που κρατά όρθια την χώρα; Η Πολιτική Προστασία έχει εκπονήσει σε χρόνο-ρεκόρ πέντε γενικά σχέδια για πυρκαγιές, για πλημμύρες, για σεισμούς, ακόμα και για διαχείριση ηφαιστειακής δραστηριότητας. Φτιάξαμε το 112, το οποίο δέχτηκε 3.166.137, κλήσεις και ανταποκριθήκαμε σε 77.000 συμβάντα" υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τον κορονοϊό ανέφερε ότι έγιναν 416.000 δειγματοληψίες σε 3.578.000 επιβάτες στα αεροδρόμια,136.000 στα χερσαία σύνορα, 26.098 σε λιμάνια, και ιχνηλατήθηκαν 14.752 κρούσματα και 30.902 επαφές τους υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς στις κατηγορίες Ραγκούση για το lockdown στην Πάρο έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το τι συνέβη στο νησί. Όπως είπε από τις 31 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 17 κάτοικοι ενώ άλλοι 33 ιχνηλατήθηκαν ως κρούσματα που είχαν πάει στο νησί και μετά επέστρεψαν σε όλη την χώρα. Ενώ από 12 Αυγούστου που δόθηκε το πρώτο αλέρτ είχαμε αύξηση με 23 κρούσματα και άλλα 29 διάσπαρτα σε ολόκληρη την χώρα. "Με ακαριαία μέτρα κόψαμε την εξέλιξη της πανδημίας" υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ είπε πως ήταν διεθνής πρακτική να μην αναφέρεται όνομα νησιού αλλά η περιφέρεια στην οποία ανήκει.

Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τον υπουργό γιατί "δεν έδωσε αυτά τα στοιχεία για την Πάρο" και χαρακτήρισε συγκλονιστικά τα στοιχεία. "Δώσατε τώρα στην δημοσιότητα τα στοιχεία και είναι συγκλονιστικά τα νούμερα γιατί αυτά τα κρούσματα προέκυψαν σε μια χώρα που κατέγραφε σχεδόν μηδενικά κρούσματα μέχρι τότε. Και  αντί να ειδοποιήσετε τις κοινωνίες να τους πείτε κάτι δεν πάει καλά, προσέξτε με το να τα  κρατήσατε για εσάς και εκ των υστέρων τα αποκαλύπτετε, ρίξατε μια κατακέφαλα. Γιατί; Γιατί αντί να βάλετε πιο πολλά πλοία εσείς αυξήσατε στο 80% την πληρότητα"

capital.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos