Λ.Σ Πάρου: Η υπουργική δέσμευση να γίνει πράξη

26 Σεπτεμβρίου 2020 12:23

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το ναυάγιο του Ε/Γ - Ο/Γ  ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 81 άνθρωποι.

Είκοσι χρόνια μετά, το κουφάρι του σαπιοκάραβου συνεχίζει να βρίσκεται στο βυθό και να μας θυμάται, ρυπαίνοντας με πετρελαιοειδή το θαλάσσιο περιβάλλον, τις ακτές της Παροικιάς και της ευρύτερης περιοχής.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια από τότε που δεκάδες οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα, πληρώνοντας βαρύ τίμημα στην πολιτική υπεράσπισης των εφοπλιστικών συμφερόντων που έδινε, και δυστυχώς δίνει ακόμα τη δυνατότητα να κυκλοφορούν αναξιόπλοα σαπάκια που θέτουν σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια από την εποχή της συγκάλυψης του εγκλήματος και της επιβολής διαχρονικά του δόγματος ότι συμφέρον μας είναι η λησμονιά του ναυαγίου.

Τότε μας διαβεβαίωναν για την πλήρη απάντληση των καυσίμων και την ανυπαρξία κινδύνων για το περιβάλλον, όπως και σήμερα.

Τώρα όμως ο παριανός λαός δεν «τσιμπάει» και δεν τον πείθουν οι διαβεβαιώσεις τους.

Στη μνήμη αυτών που χάθηκαν πριν από είκοσι χρόνια το αίτημα σήμερα είναι πιο δυνατό.

Επίσπευση των διαδικασιών για την ανέλκυση του ναυαγίου.

 

Πάρος 26/9/2020

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos