Κώστα Μπιζάς: Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Πάρου κ. Αθανάσιο Σάμιο

13 Νοεμβρίου 2020 15:49

Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Πάρου κ. Αθανάσιο Σάμιο σε σχετική του ανάρτηση στο fb που με κατηγόρησε ότι στο χτεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που έκδοσα δεν αναφέρθηκα στην συμβολή της νυν Δημοτικής Αρχής Πάρου και με κατηγόρησε ως αφηρημένο.


Δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κανέναν δήμαρχο ή έπαρχο ή υπουργό ή βουλευτή. Την περίοδο 1990 - 2020 έχουν εργαστεί δεκάδες-εκατοντάδες για την υλοποίηση του νέου αεροδρομίου.
Ακολουθεί η σύντομη απάντηση μου :

<< Κύριε Αντιδήμαρχε, θέλω στην ζωή μου να είμαι δίκαιος. Το έργο ξεκινάει από την δεκαετία του 1990. Το δημοτικό συμβούλιο της Πάρου είχε πάρει απόφαση για κατασκευή νέου αεροδρομίου 2000μ. , είχαν υπάρξει οι σχετικές μελέτες και αν δεν υπήρχε η προσφυγή των κατοίκων του Βουτάκου θα είχαμε αεροδρόμιο από το 2000. Το 1998 ως πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων Πάρου Αντιπάρου είχα υπογράψει σχετική επιστολή με τον Δήμαρχο Πάρου, τον Έπαρχο Πάρου και αρκετούς φορείς του νησιού μας για την αναγκαιότητα συνέχισης του έργου. Κατόπιν ξεκίνησαν διαδικασίες για αλλαγή των μελετών ώστε να μπορέσει να εγκριθεί με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί η αρχική μελέτη και να γίνει 1400μ. Έπειτα ο αφηρημένος νυν Έπαρχος πάλι με την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου Μαντώ Μαυρογένους είχε στείλει το 2001σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη. Στην συνέχεια επί κυβερνήσεων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εγκρίθηκαν οι πόροι για τις απαλλοτριώσεις των ακινήτων. Κατόπιν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκαν τα χρήματα για τον διάδρομο των 1400μ. Ο διάδρομος ολοκληρώθηκε το 2014. Το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάστηκε ο σημερινός αεροσταθμός και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου αεροδρομίου και συνεχίστηκαν οι μελέτες για την επέκταση του διαδρόμου, του νέου αεροσταθμού. Στις 10.11.20 επί κυβέρνησης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπογράφτηκε η χρηματοδότηση για όλα τα παραπάνω έργα. Προσωπικά από τότε που ανέλαβα Έπαρχος τον Σεπτέμβριο του 2014 έχω μεταβεί στην Αθήνα και έχω συναντήσει τον Διοικητή και στελέχη της ΥΠΑ για να ενημερώνομαι για την πορεία και την εξέλιξη των μελετών που προφανώς δεν έγιναν στην Πάρο. Αυτά τα 25 χρόνια όλοι οι φορείς της Πάρου ( Έπαρχοι, Δήμαρχοι, Επαγγελματικοί Σύλλογοι κλπ. έχουν συνδράμει και έχουν πιέσει για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Δεν χρειάζεται κανένας λιβανιστήρι... η κοινωνία γνωρίζει και έχει αποδώσει σε όλους αυτά που του αξίζουν. Καλό είναι να υπάρχει ευπρέπεια στον πολιτικό μας λόγο και όχι μίσος και διχασμός >>.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos