Πάρος: Ομόφωνο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δ.Σ. σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Νάουσα…

18 Δεκεμβρίου 2020 21:11

Κατά ομοφωνία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου αποφάσισε στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Νάουσα.

Η απόφαση αυτή, έρχεται μετά από τη γνωστοποίηση της πρόθεσης των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στη Νάουσα, και όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., πιθανώς θα ακολουθήσει και το εκεί κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank.

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στις διοικήσεις των ανωτέρω τριών τραπεζών και στους βουλευτές Κυκλάδων. Από την πλευρά τους τώρα οι τράπεζες, εντάσσουν την απόφασή τους για τη Νάουσα στο πλαίσιο της πολιτικής περικοπών τους ανά την επικράτεια καθώς στη χώρα θα κλείσουν δεκάδες υποκαταστήματα, αλλά και στο γεγονός ότι στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε ελάχιστες πλέον τραπεζικές υπηρεσίες δεν μπορούν να παρασχεθούν ηλεκτρονικά.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση για κλείσιμο υποκαταστημάτων στη Νάουσα προσκρούει στην ιδιαιτερότητα της περιοχής η οποία χρειάζεται την εκεί ύπαρξη υποκαταστημάτων.
Η Νάουσα αποτελεί το μεγαλύτερο και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό των Κυκλάδων που δεν είναι πρωτεύουσα νησιού, φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Πάρου και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.
Επομένως η έλλειψη τραπεζικών υποκαταστημάτων, θα σημάνει την συσσώρευση του όγκου της τραπεζικής εξυπηρέτησης στην Παροικία που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Νάουσα και θα μεταβιβάσει στην πρωτεύουσα του νησιού τον φόρτο εργασίας.

Πέραν όμως των πρακτικών δυσλειτουργιών που προβλέπονται εάν και εφόσον κλείσουν τα υποκαταστήματα, η σφύζουσα από κόσμο περιοχή της Νάουσας θα μείνει χωρίς στοιχειώδεις δια ζώσης τραπεζικές υπηρεσίες για τους ντόπιους, τους επιχειρηματίες αλλά και τους επισκέπτες, γεγονός που θα δυσχεράνει την οικονομική ζωή του τόπου και τελικά θα την υποβαθμίσει.

Η Νάουσα δεν είναι απλώς ένα ακόμη χωριό των Κυκλάδων, αλλά αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό ανάμεσα στα νησιά του συμπλέγματος και για το λόγο αυτό, η ιδιαίτερη περίπτωσή της θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις σχεδιασμένες περικοπές των τραπεζικών διοικήσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos