Συνάντηση Λ.Σ Πάρου με το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας (Ο.Υ.) του Δήμου

19 Δεκεμβρίου 2020 16:48

Την Τρίτη 15/12 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Κ. Ροκονίδα και τους δημοτικούς συμβούλους Θ. Μαρινόπουλο και Α. Πατέλη συναντήθηκε με το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας (Ο.Υ.) του Δήμου μας.


Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου- Αντιπάρου Γ. Ανδρεάδης. Τη πρωτοβουλία της συνάντησης είχε η Λαϊκή Συσπείρωση. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ο.Υ. του Δήμου και η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σε αυτά.
Από τη συνάντηση αυτή :

 Αναδείχτηκε η ευθύνη του Δημάρχου, ο οποίος για τους δικούς του λόγους δεν τοποθέτησε όπως όφειλε το 2014 προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας από τους υπαλλήλους που είχε αξιολογήσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να αναπληρώνουν μέχρι σήμερα τη θέση αυτή, υπάλληλοι που δεν είχαν κριθεί για αυτήν.

 Αναδείχτηκε η ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει καταγράψει τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου μας μέσα από ένα επίκαιρο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των εργαζόμενων του Δήμου μας επί σειρά ετών.

 Αναδείχτηκαν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, η οποία αντί να κάνει γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου από την έλλειψη του προσωπικού, αντί να διεκδικεί από την εκάστοτε κυβέρνηση τη λύση, με ανέντιμο τρόπο προσπαθεί να στρέψει τη δυσφορία των πολιτών στους υπαλλήλους. Χαρακτηριστική η περίπτωση Αντιδημάρχου το καλοκαίρι, με την απαξιωτική, προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στο προσωπικό για δήθεν καθυστέρηση πληρωμής προμηθευτή του Δήμου, όταν δεν είχαν καν προσκομιστεί τα τιμολόγια του στην Οικονομική Υπηρεσία!!!

Δηλώσαμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη τη τακτική της δημοτικής αρχής να εκθέτει άδικα το προσωπικό και έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του για να καλύψει την δική της ανεπάρκεια και τις ευθύνες της. Ο παριανός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού του Δήμου μας υπερβαίνει τον εαυτό του για να ανταποκριθεί στα πολλαπλάσια καθήκοντα του. Αντί της στήριξης της δημοτικής αρχής εισπράττει άδικες συμπεριφορές και απαξίωση, σε αντίθεση με κάποιους που απολαμβάνουν της ασυλίας της.
Εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους και δηλώσαμε ότι θα είμαστε στο πλάι τους για τα δίκαια αιτήματα τους.

Ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες με αποφάσεις και συμπεριφορές που θα επιφέρουν την ηρεμία μεταξύ του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί αυτό στα πολλαπλά καθήκοντα του.
Επαναλαμβάνουμε, αν δεν μπορούν να κτίσουν κάτι καινούργιο ας μην ξεπαστρέψουν τουλάχιστον ότι βρήκαν .

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos