Λ.Σ Πάρου: Ο Μανώλης με τα λόγια κτίζει ανώγια και κατώγια…

05 Ιανουαρίου 2021 00:57

Πριν από ένα περίπου μήνα για δεύτερη φορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την Παροικιά (ΣΒΑΚ), αποτέλεσε αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.

Ο στόχος του ΣΒΑΚ είναι να καταλήξει σε προτάσεις που με την υλοποίηση τους θα διευκολύνουν και θα αναβαθμίζουν την κίνηση των πεζών, θα βελτιώνουν την εξυπηρέτηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα διαμορφώνουν υποδομές για τη χρήση ποδηλάτου και θα βελτιώνουν τις συνθήκες στάθμευσης των οχημάτων.

Εμείς πρόσφατα καταθέσαμε στον σχετικό ιστότοπο διαβούλευσης τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΣΒΑΚ και άμεσα αυτές θα δοθούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του νησιού μας.

Θεωρούμε ότι η μελέτη γενικά κινείται σε θετική κατεύθυνση και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Η οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Παροικιάς, κατά την άποψη μας, εξαρτάται:

  • Από την μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού
  • Από την μεταφορά του Επιβατικού Λιμανιού
  • Από την κατασκευή του 2ου Περιφερειακού της Παροικιάς και
  • Από την Περιφερειακή- Παρακαμπτήρια οδό των Λιβαδιών.

Δεν μπορεί όμως να μείνει ασχολίαστη η επικοινωνιακή προσπάθεια του Δημάρχου, να αναδείξει έργο, χωρίς να υπάρχει έργο. Αντίθετα σε όλη τη διαδρομή της θητείας του έχει αποδείξει, ότι η αναβολή και η μετάθεση στο μέλλον της λύσης των προβλημάτων, αποτελεί για εκείνον την επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης «Ο Μανώλης με τα λόγια κτίζει ανώγια και κατώγια». Απλώς αλλάζει το όνομα.

Παλιότερα ο Δήμαρχος μετέθετε τη λύση όλων των προβλημάτων που θα διευκόλυναν την κίνηση για την κυκλοφορία των πεζών και θα βελτίωναν την κατάσταση στο κυκλοφοριακό, στο masterplan του λιμανιού, αργότερα σε κάποια κυκλοφοριακή μελέτη και τώρα στο ΣΒΑΚ.

Αυτές οι προφάσεις αποτέλεσαν το «άλλοθι» για την ανυπαρξία μέτρων και υποδομών που θα βελτίωναν τη καθημερινότητα κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών στη Παροικιά.

  • Τι εμπόδιζε τη Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια να πάρει αποφάσεις κανονιστικού χαρακτήρα και να φροντίσει με μικρές παρεμβάσεις να βελτιώσει τη κατάσταση στο κυκλοφοριακό;
  • Τι εμπόδιζε και τι εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει τη μελέτη για τον 2ο Περιφερειακό της Παροικιάς και τον Περιφερειακό των Λιβαδιών;
  • Τι εμπόδιζε τη Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια να συντηρήσει τα υπάρχοντα πεζοδρόμια που αποτελούν παγίδες για τους πεζούς λόγω φθοράς;
  • Τι εμπόδιζε και τι εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια να προχωρήσει στη κατασκευή πεζοδρομίου στον Περιφερειακό;
  • Τι εμπόδιζε τη Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια να μελετήσει την ύπαρξη πεζοδρομίου μέχρι τα «Γερμανικά» από τη μια μεριά της πόλης και μέχρι το γήπεδο της Παροικιάς από την άλλη;
  • Τι εμπόδιζε και τι εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια, να βελτιώσει την κατάσταση στους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης;

Τα μεγάλα λόγια λοιπόν, «για πόλη πρότυπο, για…ευρωπαϊκό προορισμό…» και άλλα πολλά, που μπορεί να «χαϊδεύουν αυτιά» είναι φτώχεια, όταν συνοδεύονται από ακινησία.

Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση, ο σχεδιασμός, η ιεράρχηση και ο προγραμματισμός για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της καθημερινότητας και αυτά δεν αντικαθίστανται με τα λόγια που παίρνει ο αέρας…

Εδώ θα είμαστε…

Πάρος 3-01-2021

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos