Λ.Σ Πάρου: Η συνέχεια για τις προκηρύξεις των απαράδεκτων όρων

27 Ιανουαρίου 2021 19:49

Ο Αντιδήμαρχος Αθ. Σάμιος, επέλεξε να απαντήσει στην ανακοίνωσή μας για τους απαράδεκτους όρους πρόσληψης προσωπικού από το Δήμο Πάρου. Δικαίωμα του.

Ας δούμε όμως τα επιχειρήματα του:

  • Η Οικονομική Επιτροπή στην οποία αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος, με τη σύμφωνη γνώμη μας και την 319/2020 απόφασή της, ενέκρινε τον αριθμό (18) προσλαμβανομένων κατά ειδικότητα και όχι τον κατάπτυστο όρο της προκήρυξης που αναφερόμαστε.
  • «Μουλωχτά» σημαίνει ότι η ανακοίνωση του Δημάρχου που αφορά στις 13 από τις 18 θέσεις, εκδόθηκε στις 11/1, ανέβηκε στο site του Δήμου στις 13/1 με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων 15/1!!

Τι δεν κατάλαβε ο Αντιδήμαρχος; Ότι το δικαίωμα στη δουλειά γίνεται «μηχανή» ψηφοθηρίας - «εξυπηρέτησης» γιατί «σφυρίξαμε» όπου θέλαμε τη προκήρυξη;             

«Μουλωχτά» ή αλλιώς «φωτογραφικά», σημαίνει ακόμα να γνωστοποιείς στη «Διαύγεια» στις 30/12, ότι θέλεις να προσλάβεις Γενικό Γραμματέα στο Δήμο, με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 31/12!!

Προφανώς εκτιμάς ως προσόν και την ταχύτητα!

  • Διαφεύγουν στον Αντιδήμαρχο ορισμένα γεγονότα ή τον παραπλανούν. Ας κάνει τον κόπο να μπει στο site του Δήμου για να δει πως αναρτώνται χωρίς ημερολογιακή σειρά οι προκηρύξεις, είτε με μεγάλα γράμματα, είτε με μικρά γράμματα. Προηγούνται παλαιότερες και ακολουθούν νεότερες!
  • Θέλει περίσσιο θράσος, για να λες ότι προστατεύεις τους ευπαθείς και να απαιτείς τη «φυσική καταλληλότητα» ως προϋπόθεση για εργασία, όταν τους στερείς το πρωταρχικό δικαίωμα όπως αυτό της εργασίας, την εξασφάλιση δηλαδή της διαβίωσης τους. Γιατί αν ήταν «ανίκανοι» προς εργασία, δεν χρειάζονται τη προστασία του εργοδότη. Θα ήταν κάτω από καθεστώς κοινωνικής πρόνοιας. Την προστασία την εξασφαλίζεις εσύ σαν εργοδότης στους χώρους της δουλειάς, με εργασιακούς όρους υγιεινής και ασφάλειας και την παροχή όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας, θέμα το οποίο αναδείχτηκε πολύ πρόσφατα στο Δήμο μας μετά από καταγγελία του Συλλόγου των εργαζόμενων στο Δήμο .

Για την «κοινωνική ευαισθησία» της Δημοτικής αρχής όπως και άλλων Δημάρχων τοποθετείται η Ένωση Ασθενών Ελλάδας όπου μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι «Πέρα από νομικά αβάσιμη από τη σκοπιά του ιατρικού απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων, η εν λόγω απαίτηση της προκήρυξης είναι πολιτικά και ηθικά παντελώς απαράδεκτη…».

  • Ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος προσωπικού του Δήμου Πάρου και ως εργαζόμενος, μάλλον θα έπρεπε να προβληματίζεται ότι επί των ημερών της δημοτικής αρχής που εκπροσωπεί , οι αιτήσεις μετατάξεων εργαζόμενων του Δήμου διαδέχονται η μια την άλλη, τα προβλήματα «σκάνε» το ένα μετά το άλλο και επιχειρείται ακόμα και κατάργηση αυτού του πενθήμερου εργασίας (βλέπε συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Αρχιλόχου ημέρα Σάββατο 30-1-21).
  • Ένα είναι σίγουρο και εδώ θα απογοητεύσουμε τον Αντιδήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία. Συνενόχους στη συναλλαγή, στο διαχωρισμό των «δικών μας» και των «άλλων», στην πολιτική και στις πρακτικές που δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των Παριανών και δε λύνουν τα προβλήματα του τόπου, δε θα βρουν εμάς. Θα μας βρουν απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια τους.

Ο Παριανός λαός απέκτησε εμπειρία από τη διακυβέρνηση τούτης της Δημοτικής Αρχής, έχει εκτιμήσει το έργο και τη δράση της στην πράξη και όχι από τις επικοινωνιακές ατάκες των ανακοινώσεων της. Αποκτά συνείδηση πλέον ότι αυτή η Δημοτική Αρχή στοιχίζεται και εφαρμόζει πλήρως την κυβερνητική πολιτική της «τάξης και της ηθικής». Και ξαναλέμε:

Να αφαιρεθούν οι απαράδεκτοι όροι από τις προκηρύξεις.

               Πάρος 26-01-21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos