Πάρος: Πάνος Κεμπάμπης «Δεν θα γίνει διχοτόμηση της Πλατείας Αγ. Νικολάου στην Παροικία…»

26 Απριλίου 2021 19:49

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Κεμπάμπης, έχουν διαχυθεί τον τελευταίο καιρό στην κοινή γνώμη της Πάρου λαθεμένες πληροφορίες που αφορούν στην φημολογούμενη διχοτόμηση της πλατείας Αγ. Νικολάου στην Παροικία.

Πολίτες αλλά και Σύλλογοι, λέει ο κ. Κεμπάμπης, ήταν απόντες ή αδιάφοροι για τις παρουσιάσεις που έγιναν από τους μελετητές συγκοινωνιολόγους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το ΣΒΑΚ Παροικίας, αλλά και άλλοι που δεν παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, δεν μπορούν να ξέρουν τι είπε ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και στο τέλος τι ψήφισε.

Υπάρχουν επίσης αναφορές και άρθρα, συνεχίζει ο Αντιδήμαρχος, που προέρχονται από άλλους που ήταν μεν παρόντες, αλλά παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θέλουν για λόγους ψηφοθηρικούς και λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Τα πράγματα έχουν ως εξής υποστηρίζει ο κ. Κεμπάμπης:

«Στις 24 Φεβρουαρίου 2021, στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε από τον μελετητή κ. Ευσταθιάδη η Β φάση του ΣΒΑΚ Παροικίας μέσα στο οποίο είναι και το σχέδιο της πλατείας Αγ. Νικολάου, η οποία είναι άσχημα διχοτομημένη. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Κουντρομιχάλης ρώτησε τον μελετητή αν αυτό είναι το τελικό σχέδιο ή μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις και αλλαγές και αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ο κ. Ευσταθιάδης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι αυτό είναι το αρχικό σχέδιο και ότι μπορούν και θα γίνουν αλλαγές, ωστόσο πρέπει να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει το ΣΒΑΚ. Γι΄αυτό το λόγο η Β φάση του ΣΒΑΚ Παροικίας ψηφίστηκε από 14 συμβούλους που θέλαμε να δώσουμε κάποια λύση στο γενικό κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικίας, και καταψηφίστηκε από τους 13 που σκοπό έχουν να μην γίνει τίποτα ως το 2023, στις επόμενες εκλογές. Οπότε το σχέδιο - πράγματι έκτρωμα - που έχει κυκλοφορήσει ευρέως δεν είναι ασφαλώς το τελικό. Έγινε για να προχωρήσει ο ΣΒΑΚ. Όλοι μας θυμόμαστε πως ήταν το πάρκο. Ήδη ο Δήμος έχει βάλει στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα κωδικό για μελέτη, σχεδιασμό και υλοποίηση για την ανάπλαση της πλατείας με κατεύθυνση όπως ήταν τότε. Διχοτόμηση δεν θα γίνει, ένα μικρό μέρος θα θυσιαστεί για να δοθεί μια μικρή ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο του κέντρου της Παροικίας για να γίνει στάση και όχι σταθμός λεωφορείων. Ο σταθμός θα είναι έξω από την Παροικία και είναι μια παρέμβαση αναστρέψιμη. Όταν θα φύγει κάποτε το επιβατικό λιμάνι από την Παροικία, η πραγματική λύση του προβλήματος μαζί με την αποκέντρωση των υπηρεσιών (τράπεζες, αστυνομία κ.λ.π.) θα μπορεί να ενσωματωθεί και πάλι στην πλατεία. Άλλες είναι οι μη αναστρέψιμες παρεμβάσεις που έγιναν στην Παροικία. Δεν ξεχνάμε και όποιος δεν θυμάται ή δεν τις ξέρει, μπορώ να τις ξαναπώ.»

Τέλος ο κ. Κεμπάμπης παρακάλεσε τους πολίτες της Πάρου και όσους ενδιαφέρονται για την Πάρο να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια που μεταδίδονται live στο διαδίκτυο για να μη πέφτουν θύματα παραπλάνησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos