ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου - Αντιπάρου: «Με αφορμή τα συμβάντα στο Α.Τ. Πάρου»

25 Μαϊος 2021 20:47

Χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, έλαβε χώρα το εξής περιστατικό: Αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα Παροικιάς δύο (2) πολίτες (αθίγγανους) προκειμένου να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση στοιχείων.

Οι προσαχθέντες επιτέθηκαν στα όργανα της τάξης και τα προπηλάκισαν αλλά επιπλέον δημιούργησαν τέτοια εικόνα απαξιωτική όχι μόνο για τη λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος αλλά και για όλους μας καθώς διαφάνηκε μια παντελής απουσία τάξης που προσβάλλει κάθε πολίτη.

Σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολή στους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας (κκ. Βρούτση Ιωάννη, Μονογυιού Κατερίνα και Φόρτωμα Φίλιππο) για να τους ενημερώσω για το συμβάν αλλά και για να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Α.Τ. Πάρου ούτως ώστε να διασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών του νησιού κατά τρόπο αποτελεσματικό, τόσο κατά τη χειμερινή περίοδο όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η κατάσταση θα γίνεται ολοένα πιεστικότερη, λόγω του τουρισμού και της συνακόλουθης αύξησης επισκεπτών στο νησί μας. Στη συνέχεια είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του Α.Τ. Πάρου κ. Κ. Μποζίκη και τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μ. Κωβαίο, προκειμένου να ενημερωθώ πληρέστερα για το ατυχές γεγονός αλλά και για να ληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. Στις 12:00 πμ ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και τους ζήτησα να αναλάβουν πρωτοβουλία και να ενεργήσουν τα δέοντα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκειμένου να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε για στελέχωση του Α.Τ. Πάρου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα της ασφάλειας και της πάταξης της παραβατικότητας αποτελούν μείζονα ζητήματα για το νησί μας όχι μόνο εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, αλλά για όλο τον χρόνο.

Εμείς ως Τοπική οργάνωση παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα, προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το περασμένο καλοκαίρι αποστείλαμε επιστολές ζητώντας τη ενίσχυση του Α.Τ. Πάρου αλλά και του Λιμεναρχείου Πάρου ώστε να γίνονται συστηματικότεροι έλεγχοι. Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Ι. Πλακιωτάκη, του έθεσα σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχαμε το θέμα των αθίγγανων και στην ανάγκη να γίνονται συστηματικότεροι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην επαινέσουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου να συνδράμει επιτόπου το Δ.Σ. στην επίλυση του προβλήματος, η οποία δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση.

Είμαστε σε αναμονή για τις άμεσες πρωτοβουλίες.

Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos