Απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πάρου σχετικά με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης ΣΒΑΚ Δήμου Πάρου

27 Μαϊος 2021 17:14

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πάρου αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πάρου με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Πάρου στο κοινό για ενημέρωση του που πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαϊου 2021 στις 19.00.

Ως προς τις παρεμβάσεις που αφορούν την βελτίωση της κινητικότητας των πεζών αυτές κρίνονται απαραίτητες καθώς συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πολλές από αυτές θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί από το παρελθόν.

Ωστόσο, η πρόταση που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό και αφορά στην διχοτόμηση της πλατείας Ηρώων/Βελέτζα και τη μεταφορά του σταθμού ΚΤΕΛ στη θέση αυτή αποτελεί μία παρέμβαση που στερεί από τους κατοίκους και επισκέπτες έναν από τους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους της πόλης και, ταυτόχρονα, υποβαθμίζει το κεντρικότερο σημείο της πόλης όπου συνυπάρχουν ένας πόλος έλξης ,το Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής, η πλατεία, το πάρκο και το Κέντρο Υγείας. Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής. Ο σχεδιασμός οφείλει να είναι προς την κατεύθυνση ανάπλασης της πλατείας και του πάρκου και απόδοσης ελεύθερων χώρων στους πολίτες.

Προτείνουμε
-την επανεξέταση της συγκεκριμένης πρότασης του ΣΒΑΚ από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου
- την διερεύνηση εναλλακτικών προτάσεων από τους μελετητές του ΣΒΑΚ
-την αναβάθμιση και ανάπλαση της πλατείας και του πάρκου

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας και διαπιστώνοντας την ομόθυμη θέληση των κατοίκων της Παροικίας προτιθέμεθα να συγκαλέσουμε Συνέλευση Κατοίκων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos