Λ.Σ Πάρου: Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να παραιτηθεί εδώ και τώρα

12 Ιουνίου 2021 16:41

Με αφορμή παράπονα γονέων που είχαμε δεχτεί για τις συνθήκες υγιεινής, μέσω πανδημίας, που επικρατούν στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Παροικιάς καθώς και για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν εκεί, είχαμε υποβάλλει σχετικό ερώτημα προς τον Πρόεδρο του ΚΠΠΑ Μ. Λεοντή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου.

Όπως ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων επισημαίνει σε σχετική του επιστολή<< …έχει ζητήσει προσωπικά επανειλημμένως τη συνδρομή του Δήμου Πάρου μέσω του Προέδρου του Ν.Π. κ. Λεοντή , ακόμη και όταν το σχολείο παρέμεινε κλειστό λόγω πανδημίας, χρόνος που θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευθεί από μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου προς αποκατάσταση και βελτίωση ορισμένων εκ των προβλημάτων , αλλά παραμείναμε στις υποσχέσεις και τα παιδιά μας επέστρεψαν στη δομή με τα ίδια δυστυχώς ζητήματα και ελλείψεις>>.

Από τότε μέχρι το Πάσχα και από τη σωρεία των αιτημάτων που έχουν να κάνουν με ασφάλεια των παιδιών και τη λήψη μέτρων υγιεινής τοποθετήθηκε μία γυψοσανίδα ενός μέτρου στις τουαλέτες ,ενώ είχε ζητηθεί να υπάρχουν δυο ανεξάρτητες.

Ανάλογα προβλήματα διαπιστώθηκαν από περιοδεία δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Νάουσας . Εκτεταμένες φθορές στα κουφώματα ( μόλις βρέξει σφραγίζουν με νάιλον τα παράθυρα για να μην μπαίνει νερό!), σκισμένες σίτες στα παράθυρα, ρωγμές στους τοίχους , φθορές στις πέργκολες, άβαφο εξωτερικά κτίριο για πολλά χρόνια . Ο δρόμος γύρω από τον παιδικό είναι χωμάτινος και σε κακή κατάσταση . Υπάρχει εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης που δεν λειτουργεί. Αντ΄αυτής χρησιμοποιούνται κλιματιστικά ( ακριβώς όπως και στον Δημοτικό Παιδικό της Παροικιάς).

Ούτε και σε αυτόν τον παιδικό έγινε κάποια επισκευή, παρά τα μεγάλα διαστήματα που ήταν κλειστά τα σχολεία γενικά λόγω πανδημίας.

Τέλος, όπως είναι γνωστό ο παιδικός σταθμός της Νάουσας, όπου βρέθηκε θετικό κρούσμα την Δευτέρα 7|6|2021 , θα παραμείνει κλειστός για τρεις (3) εργάσιμες ημέρες κι όχι για δέκα (10) συνολικά, όπως επισημαίνουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ που έχουν σταλεί σε όλες τις σχολικές δομές της χώρας κι έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του ΕΟΔΥ στις 31/5/ 2021.

Από πού κι ως πού αποφασίζεται η καταστρατήγηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του αρμόδιου φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να << παίζουν >> με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και να αγνοούν προκλητικά τα αιτήματα των γονέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

  • Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους μικρούς μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς , έστω και τώρα που η σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της.

 

  • Επίσης, να ενημερώσει άμεσα τον παριανό λαό ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την κατασκευή ιδιόκτητων παιδικών σταθμών του Δήμου με τις απαραίτητες προδιαγραφές για την Παροικιά και τη Νάουσα.

Διαφορετικά όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του για λόγους που εμείς δεν κατανοούμε, οφείλει να πάει σπίτι του!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos