Ανακοίνωση του Δήμου Πάρου για την επίσπευση του ομαδικού εμβολιασμού κατά του Covid-19

24 Ιουνίου 2021 14:56

Η τουριστική σεζόν για τη φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει, με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές για την Πάρο, όπως καταδεικνύουν τόσο η αυξανόμενη κινητικότητα του τριμημέρου του Αγίου Πνεύματος όσο και όλες οι σχετικές προβλέψεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα από το Κέντρο Υγείας Πάρου, από τους 13.715 μόνιμους κατοίκους του νησιού, απέναντι στον κορωνοϊό έχουν εμβολιαστεί πλήρως 8.489 συμπολίτες μας, ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 60%.

Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει ανεμβολίαστο ακόμα, ενώ ταυτόχρονα ο κίνδυνος διασποράς παραμένει ακόμα ενεργός, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.

Από την έναρξη του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος για όλη τη χώρα, ο Δήμος Πάρου πρωτοστάτησε και επεδίωξε να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα νησιά, κάτι που τελικά συνέβη, με την έναρξη του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», το οποίο προβλέπει τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών όλης της χώρας. Αυτό έγινε επειδή θέλαμε πρώτα να διασφαλίσουμε την υγεία όλου του πληθυσμού μας καθώς και όλων των επισκεπτών μας, ώστε η Πάρος να είναι πράγματι θωρακισμένη στο μεγαλύτερο βαθμό και τελικά ένας αξιόπιστος και ασφαλής covid – free προορισμός για όλο το καλοκαίρι, το ταχύτερο δυνατό. Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ενηλίκων ώστε να χτιστεί το απαραίτητο τοίχος ανοσίας.

Τώρα, στην πιο κρίσιμη στροφή ενόψει του υπόλοιπου καλοκαιριού, πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ο Δήμος Πάρου απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να σπεύσουν να δηλωθούν στις σχετικές λίστες του Κέντρου Υγείας Πάρου, με εξαίρεση εκείνους για τους οποίους απαγορεύεται ο εμβολιασμός για καθαρά ιατρικούς λόγους.. Είναι πράξη ευθύνης, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους μας, να επανέλθει η καθημερινότητά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε και τους αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους του νησιού που δεν έχουν ΑΜΚΑ ,να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους προσφέρεται και να εκδώσουν προσωρινό ΑΜΚΑ για να μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Τέλος, εφιστούμε για μία ακόμη φορά την προσοχή σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και να μην παραλείπουν να ακολουθούν ευλαβικά όσα έχει θεσπίσει η Πολιτεία για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι Παριανοί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρνουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε και τώρα.

Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Γιατί η ευθύνη εκτός από ατομική είναι και συλλογική απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και μας αφορά όλους.

Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos