«Δυο χρόνια Νέας Δημοκρατίας»

05 Ιουλίου 2021 16:02

Στις 7 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019· δύο χρόνια από τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προς τα εμπρός, κάτω υπό δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες.

Στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη με πολλά σύνθετα προβλήματα:

α) στην εξωτερική πολιτική με την άκρως επιθετική πολιτική της Κυβέρνησης Ερντογάν, πότε με την καταπάτηση των κανόνων διεθνούς δικαίου (μετατροπή του παμμέγιστου ναού της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί), συχνές παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου ή της υφαλοκρηπίδας για δήθεν έρευνες κ.ο.κ.·

β) στην υγεία, με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που συντάραξε εκ θεμελίων τον κόσμο μας κι ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την κοσμοθεωρία μας αλλά και τον τρόπο ζωής μας, τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο.

Η Κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα πήγε εξαιρετικά στη διαχείριση των περισσοτέρων προβλημάτων, με προεξάρχον αυτό της υγειονομικής κρίσης. Έπρεπε πρώτα από όλα να άρει την καχυποψία του κόσμου που οφειλόταν κατά πρώτοις στην άγνοια, κατά δεύτερο στην κρισιμότητα του θέματος, αλλά και στις θεωρίες συνωμοσίας που ανθούν υπό παρόμοιες συνθήκες και τέλος στην ιδιοτυπία του Ελληνικού λάου. Ενός λαού που ενώ στην αρχή επέδειξε ένα πρωτοφανές αίσθημα ευθύνης, μετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού (και δικαιολογημένα) από κόπωση, αδυνατούσε να συμμορφωθεί στις οδηγίες και υποδείξεις των ειδικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα, με πολλούς συνανθρώπους μας να χάνουν τη μάχη με τον ίο. Είναι λογικό σε έκρυθμες καταστάσεις να γίνονται λάθη, να καταγράφονται αδυναμίες, να δημιουργούνται αντιφάσεις. Έχουμε μπροστά μας το καλοκαίρι, και καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς που μας επιτρέπουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ο Τουρισμός, το μεγάλο εθνικό μας ατού, οξυγονώνεται και τα δειλά βήματα μετατρέπονται σε σταθερή τροχιά.

Όπως όλα δείχνουν η Νέα Δημοκρατία, στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, παρά τα πολύπλοκα προβλήματα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνά αποτελεσματικά τη χώρα και να οδηγεί το καράβι της πολιτείας με σταθερό πλοηγό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σε ασφαλείς θάλασσες. Αναντίρρητα το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο εκσυγχρονισμός του βραδυκίνητου ελληνικού κράτους μέσα από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε πολλούς τομείς, αλλά κυρίως του έργου της ψηφιοποίησης (ψηφιακή διακυβέρνηση, gov.gr μέσα από μικρές αλλαγές που έχουν συμβάλει στη βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς μας. Τελευταίο παράδειγμα, η αποστολή βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, μέσω μηνυμάτων στα κινητά των υποψηφίων).

Όσον αφορά στα καθ’ ημάς, οι Κυκλάδες πρωτοστάτησαν στις εκλογές του 2019 εκλέγοντας τρεις Βουλευτές: τον Γιάννη Βρούτση, την Κατερίνα Μονογυιού, και τον Φίλιππο Φόρτωμα.

Θα σταθώ στην περίπτωση του Φίλιππου Φόρτωμα, όχι μόνο γιατί σηματοδότησε η εκλογή του αυτήν την πνοή ανανέωσης, αλλά γιατί ανήκει σε μια νέα γενιά Πολιτικών που ήλθαν στο προσκήνιο με την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και δίνουν το δικό τους στίγμα, για τη νέα δημιουργική Ελλάδα.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, κατήλθε για πρώτη φορά στις εκλογές, στη δύσκολη πολυνησιακή περιφέρεια των Κυκλάδων κι εξελέγη με την πρώτη. Είναι ένας Βουλευτής που τίμησε δεόντως την ψήφο των Κυκλαδιτών· πρόκειται για έναν νέο ικανότατο πολιτικό. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την εκλογή του, έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ακούραστος, αεικίνητος, διεκδικητικός εντός κι εκτός κοινοβουλίου, με διαρκή και σοβαρή κοινοβουλευτική παρουσία, ανέδειξε πότε μικρά, πότε μεγάλα θέματα των νησιών μας, εκπροσωπώντας μας επάξια. Αδιαμφισβήτητα είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος Πολιτικός· τον χαρακτηρίζει μια σεμνότητα που σπάνια πλέον τη συναντάς, εργατικότητα κι ένα βαθύ κι αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τα νησιά μας. Πάντα στέκεται μπροστά στη μάχη για τις Κυκλάδες και τις υπηρετεί με περισσή αγάπη.

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos