Μήνυμα του Δήμαρχου Πάρου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

13 Σεπτεμβρίου 2021 15:07

Με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά.

Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή σε όλους τους μαθητές, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να επιτελέσουν το πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο της προόδου των παιδιών, κάποιες φορές μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες.
Συγκεκριμένα, και τη φετινή χρονιά, παράλληλα με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων από τις μαθήτριες και τους μαθητές, προέχει η πρόληψη και η ασφάλεια της υγείας, καθώς το σημαντικό αυτό γεγονός σηματοδοτείται υπό το πρίσμα των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να επιβεβαιώσω ότι ο Δήμος μας είναι καθ’ όλα έτοιμος, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία. Παράλληλα, ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό της μαθητιώσας νεολαίας για οτιδήποτε χρειαστεί, συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού έργου με κάθε διαθέσιμη δύναμη και μέσο.
Κοινός στόχος όλων μας, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον σύγχρονο και ποιοτικό, που να εξασφαλίζει στα νιάτα του τόπου μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να πραγματώσουν τους στόχους, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους, σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και γεμάτη απαιτήσεις πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.
Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους και καλή πρόοδο!

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos