Επιστολή Δημάρχου για τη λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ Πάρου

24 Ιανουαρίου 2022 14:35

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας αναφέρω πως τα ΕΛΤΑ της Πάρου βρίσκονται πλέον σε καθεστώς υπολειτουργίας και συνακόλουθα σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων του νησιού. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί σε σημείο που καθιστά τις συναλλαγές με τα εν λόγω καταστήματα πολύ δύσκολες ή αδύνατες, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αυτά εξυπηρετούν.

Τα ΕΛΤΑ Πάρου, και συγκεκριμένα τα ταχυδρομικά καταστήματα Παροικιάς – Νάουσας, αποτελούν επί 180 και πλέον χρόνια βασικότατο πυλώνα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, με συνεχή ροή πελατών, ενώ δεν επιβαρύνουν τους κατοίκους με έξοδα και χρόνο μετακίνησής τους προς άλλα ταχυδρομεία. Συγκεκριμένα, εξυπηρετούν τις ανάγκες του πληθυσμού της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι ανέρχονται σε 15.000 μόνιμους κατοίκους τους χειμερινούς μήνες, ενώ κατά την τουριστική περίοδο, ο αριθμός αυτός τουλάχιστον εξαπλασιάζεται. Πλέον, έχουν φτάσει στο σημείο τα συγκεκριμένα καταστήματα να λειτουργούν με μόλις δύο (2) ταχυδρομικούς διανομείς. Παράλληλα, τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της Πάρου, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής τους θέσης, είναι η μοναδική λύση εξυπηρέτησης ενός ευρέως φάσματος παροχής υπηρεσιών για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Ν. 4053/2012 «Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Άλλες Διατάξεις», τα ΕΛΤΑ είναι ο φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας και αναλαμβάνουν την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας έως την 31η Δεκεμβρίου του 2028.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω κριτήρια, θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη πλήρους στελέχωσης των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της Πάρου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και την εκπλήρωση των σκοπών τους.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της περιοχής.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos