Λ.Σ Πάρου: Ο Μανώλης με τα λόγια

24 Ιανουαρίου 2022 14:21
  • Στα λόγια, το κλειστό γυμναστήριο της Παροικιάς έχει κατασκευαστεί από το 2004. Άλλο που, το κτήμα για την κατασκευή του στο Ζευλάκι είναι μέχρι σήμερα μια απέραντη χωματερή.
  • Στα λόγια, και το Στάδιο της Νάουσας είναι κατασκευασμένο από τότε. Άλλο που, στο υπάρχον γήπεδο 8Χ8 κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων.
  • Η Πάρος επ Υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου «απέκτησε» και νοσοκομείο. Άλλο που, η Δημόσια Υγεία στο νησί μας στεγάζεται σε ένα χώρο, με λειψό προσωπικό που δεν αντιστοιχεί στα πληθυσμιακά και επιδημιολογικά δεδομένα του σήμερα.
  • Ο Δήμος Πάρου είχε στο προϋπολογισμό του από το 2005 εγγραφή 1 εκ. ευρώ για την κατασκευή νέου Δημαρχείου ή την επισκευή του υπάρχοντος. Άλλο που, σήμερα «δεν υπάρχει μία», για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο. Και άλλα πολλά…

Αυτό είναι το ιστορικό των «μεγάλων έργων». Γι αυτό ας μην ποντάρουν κάποιοι στην άγνοια των πολιτών ή να πιστεύουν ότι ο παριανός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Οι «υπουργικές δεσμεύσεις» για την υλοποίηση αθλητικών έργων στο νησί μας, σε μια περίοδο με έντονο προεκλογικό άρωμα διαρκείας κεντρικά και τοπικά, είναι λόγια του αέρα αν δεν συνοδεύονται από πράξεις ένταξης των έργων σε προγράμματα χρηματοδότησης. Για να προχωρήσουν δε, χρειάζονται ολοκληρωμένες μελέτες που όπως μπορεί να διαβεβαιώσει ο Δήμαρχος Πάρου, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Όταν λοιπόν ΘΑ υπάρξουν οι μελέτες, όταν αυτές ΘΑ κατατεθούν και όταν ΘΑ δημοσιοποιηθεί η ένταξη τους σε κάποιο πρόγραμμα και η συμβασιοποίηση αυτών, τότε θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, γιατί τότε θα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης έργα που αποτελούν δικαίωμα της αθλούμενης παριανής νεολαίας και υποχρέωση της πολιτείας απέναντί της, εδώ και χρόνια.

Οφείλουμε και μια απάντηση στο ερώτημα πολλών συμπολιτών μας γιατί δεν είμασταν παρόντες στη συνάντηση της Τετάρτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ.Πέτσα στο Δημαρχείο. Η απάντηση είναι ότι ενώ ο ερχομός του Υπουργού είναι γνωστός τουλάχιστον προ δεκαημέρου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης την Τρίτη το βράδυ για τον ερχομό του, και την Τετάρτη το πρωί στις 9.30, αν θέλει να παραβρεθεί στη συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Υπουργό στις 11.00 !!!

Λόγω προγραμματισμού του ο Κ. Ροκονίδας δεν ήταν δυνατό να παρευρίσκεται στη συνάντηση αλλά ούτε και είναι αποδεκτές από μέρους μας οι «κουτοπονηριές» της Δημοτικής Αρχής «εμείς σας είπαμε, εσείς δεν ήρθατε», με ενημέρωση της τελευταίας στιγμής και επιλογή τελικά παρευρισκόμενων.

Φυσικά για το τεράστιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Δήμου μας δεν υπήρξε αναφορά ούτε δεσμεύσεις από μέρους του Υπουργού … Θα συνεχίσουν λοιπόν απογυμνωμένες οι Δημοτικές Υπηρεσίες να παλεύουν να τα φέρουν βόλτα. Οι συνταξιοδοτήσεις, η κινητικότητα σε συνδυασμό με την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, έχουν οδηγήσει πολλούς υπαλλήλους μακριά από το Δημαρχείο της Πάρου ενώ άλλοι ετοιμάζονται να πάρουν σειρά για την έξοδο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Από την άλλη το κόστος διαβίωσης (υψηλά ενοίκια ή έλλειψη σπιτιών προς μακροχρόνια ενοικίαση) λειτουργεί αποτρεπτικά για να έρθουν υπάλληλοι από άλλα μέρη της χώρας στο Δήμο μας. Παράλληλα σε εκκρεμότητα είναι ακόμα οι προσλήψεις εγκεκριμμένων θέσεων από το 2020 και 2021. Ιδιαίτερα είναι τα προβλήματα της Οικονομικής Υπηρεσίας, που με μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου επιχειρείται να μπαλωθούν τα κενά. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας η σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2022, δόθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη, ακολουθώντας την κυβερνητική κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών.

Ούτε λέξη από μέρους του Δημάρχου για τις παράνομες παρακρατήσεις των πόρων που ανήκουν στο Δήμο μας ούτε η απαίτηση να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Υπουργό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και νομοθέτηση από μέρους της κυβέρνησης της οικονομικής ενίσχυσης των δημοσίων υπαλλήλων με επίδομα στέγασης στα νησιά. Το «άγχος» του Μ. Κωβαίου να διαμορφώσει το προφίλ του για την επόμενη προεκλογική περίοδο, δεν μπορεί να αποτελεί μοντέλο ή τρόπο διεκδίκησης και επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων του νησιού μας.

Πάρος 23-2-22

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos