Πάρος: Αυτές ήταν οι ακατάλληλες “μαρμαροφόρες” σωληνώσεις υδροδότησης στο νησί! - Εκτεταμένο πρόγραμμα αντικατάστασής τους

27 Ιανουαρίου 2022 16:07

Αδιανόητη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι σωληνώσεις του δικτύου ύδρευσης στο νησί της Πάρου.

Θα έπρεπε να υπάρξει ένα ευρύ πρόγραμμα αντικατάστασής τους για να έρθει στο φως η παντελώς ακατάλληλη κατάστασή τους που περιλαμβάνει ένα παχύ, συμπαγές στρώμα μαρμάρου στο εσωτερικό τους! Οι παλιές αυτές “μαρμαροφόρες” σωληνώσεις από σίδερο ή αμίαντο, αντικαθίστανται αυτή την περίοδο από σύγχρονες, κατασκευασμένες από νέας τεχνολογίας υλικά σωληνώσεις που θα εξασφαλίζουν εφεξής τα 3Π στην ύδρευση του νησιού, δηλαδή Παροχή, Ποιότητα, Πίεση.

Εξυπακούεται ότι οι νέες σωληνώσεις θα διασφαλίζουν επαρκή πίεση νερού, θα ελαχιστοποιούν έως θα μηδενίζουν διαρροές και βλάβες στο δίκτυο, και τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα παρέχουν ποιοτικό νερό απαλλαγμένο από κατάλοιπα μαρμάρου και άλλα επιζήμια στοιχεία.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης είναι εκτεταμένο και αναμένεται να επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νησιού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του.

koveos solinosseis2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos