300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Λ.Σ Πάρου: Όχι στην αύξηση των Δημοτικών Τελών

29 Ιανουαρίου 2022 14:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ.Σ Πάρου: Όχι στην αύξηση των Δημοτικών Τελών

test2

test2

Για μια ακόμα φορά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνήσαμε με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στη προτεινόμενη αύξηση των δημοτικών τελών από 22% μέχρι και 49% σε σχέση με τα ισχύοντα.

  • Γνωρίζουμε την σημασία των οικονομικών για την «επιβίωση» του Δήμου. Γνωρίζουμε όμως και αυτά που βιώνει κάθε λαϊκή οικογένεια, οι εργαζόμενοι και το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών στη καθημερινότητά τους ιδιαίτερα σήμερα. Αυξήσεις στα καύσιμα, στην ηλεκτρική ενέργεια, στα εισιτήρια, στα είδη διατροφής, στις αντικειμενικές αξίες που θα καθορίσουν τον ερχόμενο ΕΝΦΙΑ. Από την άλλη στασιμότητα ή και μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα στα μικρομάγαζα.
  • Γνωρίζουμε την αγωνία κάθε παριανού νοικοκυριού και την προσπάθεια του να καλύψει την κρατική ανεπάρκεια και αδιαφορία για την υγεία, την παιδεία, τη πρόνοια, την πολιτική προστασία και τι κοστίζουν όλα αυτά στον οικογενειακό προϋπολογισμό του. Όλοι αυτοί τροφοδοτούν από χίλιες μεριές τον κρατικό κορβανά με δεκάδες έμμεσους και άμεσους φόρους.
  • Δεν αποδεχόμαστε την ανταποδοτικότητα στις χιλιοπληρωμένες παροχές που θα έπρεπε να παρέχονται στους πολίτες δωρεάν. Πολύ περισσότερο που διαχρονικά οι κυβερνήσεις φορτώνουν με δεκάδες αρμοδιότητες εδώ και χρόνια τους Δήμους από τη μια, παρακρατούν παράνομα τεράστια ποσά που τους ανήκουν και τους στερούν τη δυνατότητα πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού από την άλλη.

Που είναι αλήθεια αυτά τα χρήματα που νομοθετεί το ίδιο το σύστημα για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των Δήμων, όπως το 20% του φόρου εισοδήματος, το 12% του ΦΠΑ το 11,75% του ΕΝΦΙΑ ; Πως και πότε τα διεκδίκησε η Δημοτική Αρχή; Ίσα- ίσα που τις προάλλες «χαριεντιζόταν» με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο, είμαστε με όλους αυτούς, τους πολλούς, που βιώνουν τα κυβερνητικά μέτρα και δεν αντέχουν να σηκώνουν άλλα βάρη.

Αντίθετα η δημοτική πλειοψηφία έχει επιλέξει τον δρόμο του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και τη διαχείριση της. Ενώ «γκρινιάζει» για αυτά που καλείται να εφαρμόσει, αντί να προβάλλει αντίσταση σε αυτή, να ενημερώνει τον παριανό λαό και να στηρίξει την παριανή λαϊκή οικογένεια, επιλέγει την εύκολη λύση. «Να πληρώσει το μάρμαρο» ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή ο λαός.

  • Χρόνια προτείνουμε κατηγοριοποίηση των συντελεστών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης. Το μικρόσπιτο δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια με την βίλα, το μικρομάγαζο με το πολυκατάστημα και τις μεγαλοεταιρίες, το μικρό κατάλυμα με το πεντάστερο ξενοδοχείο.
  • Δεν μπορεί να στερείται ο Δήμος εσόδων από δημοτικά τέλη για πάνω από 160.000 τετρ. μέτρα που έχουν προκύψει από τακτοποιήσεις του 2020 λόγω έλλειψης προσωπικού και να χαριεντίζεται ο Δήμαρχος με τον αρμόδιο Υπουργό Στ. Πέτσα προ ημερών χωρίς να βάζει επιτακτικά το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της χρηματοδότησης του Δήμου.
  • Δεν μπορεί να απουσιάζει από τη δημοτική αρχή η πολιτική του εξορθολογισμού των δαπανών και να θεωρεί σαν λύση το πάρτι των εργολαβιών με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
  • Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να αποδέχεται την καταπάτηση και την αυθαιρεσία της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων και να στερεί από το Δήμο έσοδα όπως και άλλα από τέλη διαφήμισης κλπ.
  • Δεν μπορεί να κάνουν πως διαφωνούν με την πολιτική διαχείρισης των αποβλήτων που επιβάλλει η ΕΕ και διαχρονικά οι κυβερνήσεις της χώρας από τη μια, αλλά να αποδέχονται από την άλλη τα δυσβάσταχτα χαράτσια και το ξεπούλημα της διαχείρισης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μέσα σε δυο χρόνια η εισφορά του Δήμου μόνο για τη διαχείριση των απορριμμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε. Από 280.000 ευρώ ανήλθε στις 572.000.

Το βαρέλι αυτής της πολιτικής δεν έχει πάτο. Τα ίδια θα λέει η δημοτική αρχή και του χρόνου όταν το «τέλος ταφής» θα αυξάνεται κάθε χρόνο και από 20 ευρώ και θα πάει 55 ευρώ ο τόνος το 2027.

  • Δεν μπορεί στο όνομα της ανάπτυξης και της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος να αποδέχονται την πολιτική που το σκουπίδι που παράγει ο δημότης και θα μπορούσε να είναι χρυσάφι στα χέρια του, να γίνεται μέσο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Τα χειρότερα σε επιβαρύνσεις έρχονται με τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Βιοαποβλήτων που για την υλοποίηση τους προβλέπεται Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η πλειοψηφία των συμβούλων καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Όμως αυτή θα εφαρμοστεί, γιατί έτσι προβλέπουν οι εγκύκλιοι της κυβέρνησης της ΝΔ στο όνομα της «δημοκρατίας» τους, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.

Ο παριανός λαός και οι φορείς του πρέπει να καταλάβουν τι τους επιφυλάσσει αυτή η πολιτική στο άμεσο μέλλον για την επιβολή νέων αυξήσεων και τους κινδύνους του περιβάλλοντος από τους τρόπους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των αποβλήτων.

Εμείς, θα συνεχίσουμε:

Να διεκδικούμε την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, με ταυτόχρονη χρηματοδότηση των αντίστοιχων Υπηρεσιών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Να διεκδικούμε την επιστροφή στους δήμους των παρακρατηθέντων πόρων, που προορίζονται για τη λειτουργία τους από την κείμενη νομοθεσία.

Να διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Άλλο τα «ευχαριστήρια» για τη προσφορά του προσωπικού του Δήμου που αγωνίζεται να κρατήσει το νησί μας κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες καθαρό και άλλο η πραγματική του στήριξη.

Να διεκδικούμε τη μείωση αλόγιστων δαπανών μέσω ελέγχου και προγραμματισμού τους και με  μια άλλη πολιτική χρέωσης τελών που θα μπορούσε να στηρίξει όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη και να κάνει δικαιότερη τη κατανομή των βαρών.            `

Πάρος 28-1-2022

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πάρος: Αυτές ήταν οι ακατάλληλ...
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Ήρθε  στην καρδιά της Παροικίας, με γεύσεις και vibes που αγαπάτε!

Ήρθε στην καρδιά της Παροικίας, με...

14 Μαϊος 2025
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

14 Μαϊος 2025
Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα 23χρονος ηδονοβλεψίας – Αναγνωρίστηκε από δεκάδες γυναίκες – θύματα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμ...

17 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Πρωτοβουλία της ομάδας Αιγαίου – Ανακαίνιση του αγροτικού ιατρείου στο Πάνω Κουφονήσι (βίντεο)

Πρωτοβουλία της ομάδας Αιγαίου – Αν...

20 Μαϊος 2025
Β. Κικίλιας: «Έως 32% μείωση στα εισιτήρια στα ταχύπλοα, στα 40 εκ. ευρώ το μεταφορικό ισοδύναμο» (βίντεο)

Β. Κικίλιας: «Έως 32% μείωση στα ει...

20 Μαϊος 2025
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε Μύκονο και Κρήτη: Έτοιμα τα beach bar για «ανάσες δροσιάς» (βίντεο)

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε Μύκονο κ...

20 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ