Πάρος: Επίσκεψη του Υπουργού Γ. Πλακιωτάκη – Εξαγγελίες αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού (Βίντεο + Φωτό)

05 Ιουλίου 2022 19:22

Το νησί της Πάρου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο Υπουργός προέβη σε μια σειρά από εξαγγελίες έργων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο με στόχο την αναβάθμιση των περιμετρικών λιμενικών εγκαταστάσεων της Πάρου για αναπτυξιακούς σκοπούς του νησιού.

paros plakio 01

Τα εξαγγελθέντα έργα «έρχονται» μετά από επισταμένες ενέργειες του Δημάρχου Πάρου προς το Υπουργείο και άπτονται του στρατηγικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη υποδομών οι οποίες θα καταστήσουν την Πάρο κεντρικό κόμβο τουριστικής ανάπτυξης και επικοινωνίας με τα γύρω νησιά.

Έτσι λοιπόν σε ολόκληρη την χερσαία περίμετρο της Πάρου αλλά και την Αντίπαρο θα υλοποιηθούν τα εξής:

  • Αναβάθμιση του λιμανιού της Παροικίας με την τοποθέτηση νέων pillars.
  • Αναβάθμιση του νέου λιμανιού της Αλυκής, της Νάουσας, και προσεχώς του Πίσω Λιβαδιού αλλά και νέο εμπορικό λιμάνι στη θέση Καμινάκι
  • Αναβάθμιση κρηπιδώματος στο λιμάνι της Αντιπάρου.

Σημειώνεται ότι πρωταρχικός στόχος των ανωτέρω παρεμβάσεων είναι η εξυπηρέτηση των αλιευτικών σκαφών και μεσοπρόθεσμα η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού με την εξυπηρέτηση τουριστικών σκαφών και την αμεσότερη επικοινωνία με τα γύρω νησιά.

{https://www.youtube.com/watch?v=RSUMZmpJQcs}

paros plakio 02

paros plakio 03

paros plakio 05

paros plakio 06

paros plakio 07

paros plakio 08

paros plakio 09

paros plakio 010

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos