Διπλασιασμός των τελών και των χαρατσιών στους δημότες από τον ΦΟΔΣΑ Ν.Αιγαίου

25 Αυγούστου 2022 15:48

Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦOΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου για διπλασιασμό του συνολικού ποσού που θα πρέπει να πληρώσουν οι Δήμοι το έτος 2023 για τα λειτουργικά έξοδα της Ανώνυμης αυτής Εταιρείας και τα «περιβαλλοντικά» χαράτσια, θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευσή της στις 26 Αυγούστου.

Επαληθεύεται η θέση και η εκτίμηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι, μέσω και του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου το κόστος που πληρώνουν κάθε χρόνο οι δημότες θα αυξάνεται δραματικά, όσο προχωρά ο αντιλαϊκός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Από 10.671.000 ευρώ το 2022 οι ετήσιες εισφορές των δήμων, ανεβαίνουν στα 20.929.000 το 2023!

Την ίδια ώρα η ίδια η πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος στις συνοικίες, στα χωριά, στα νησιά με τις λειψές έως ανύπαρκτες υποδομές και υπηρεσίες καθαριότητας, θαμπώνει την «λάμψη» της νέας εποχής με τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στη διαχείριση των αποβλήτων.

Η ταχύτητα των αναθέσεων σε ιδιώτες των υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων, παρουσιάζεται ως επίτευγμα και καθήκον προς τις επόμενες γενιές. Επίτευγμα είναι πράγματι για τους ομίλους που βρίσκουν μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας

Το μέλλον όμως για τις επόμενες γενιές είναι ήδη υποθηκευμένο: Να πληρώνουν ματωμένα κέρδη και πλεονάσματα, να πληρώνουν χαράτσια, ακριβά προϊόντα, πανάκριβη ενέργεια και απλησίαστη στέγη, να πληρώνουν επιδοτήσεις για τους ομίλους που τους σώζουν τάχα τη ζωή επενδύοντας σ’ ένα «πράσινο» περιβάλλον και να είναι καταδικασμένες να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης για να βγεί ένα μεροκάματο. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να δεχτεί η νεολαία και όλος ο νησιωτικός λαός να είναι συνένοχος και θεατής στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και να θυσιάζει το μέλλον του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

25/08/2022

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos