Η Περιφέρεια ενεργοποιεί τον ΤΟΕΒ Νάουσας Πάρου

25 Οκτωβρίου 2022 17:41

Ο Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς δήλωσε : << Εκφράζω την ικανοποίηση και χαρά μου διότι η συνεργασία της Προσωρινής Διοίκησης του ΤΟΕΒ με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού

Συμβουλίου και εντεταλμένο στον πρωτογενή τομέα Φ. Ζαννετίδη, είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση των απαιτούμενων και αναγκαίων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ενεργοποίηση του ΤΟΕΒ Νάουσας Πάρου. Οι εγκρίσεις του νέου Καταστατικού και των Κανονισμών από τον Περιφερειάρχη, θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ με το να έχει νομική, λογιστική και διοικητική υπόσταση, με αποκλειστικό σκοπό την έγγειο βελτίωση των αγροκτημάτων των μελών του Οργανισμού, τα οποία βρίσκονται μέσα στην περιοχή της δικαιοδοσίας του >>.

 Παρακάτω αναφέρεται ένα σύντομο ιστορικό των αποφάσεων για την ενεργοποίηση του ΤΟΕΒ :

- Με κοινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 3452/Β/2017) καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες που ασκούν οι Περιφέρειες για θέματα εγγειοβελτιωτικών έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων καθώς και οι περιπτώσεις για τις οποίες γνωμοδοτούν τα Περιφερειακά Γνωμοδοτικά Συμβούλια Εγγειοβελτιωτικών Έργων.

- Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγειοβελτιωτικών Έργων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 23.4.2019.

- Στις 14 Απριλίου 2021 με απόφαση του Περιφερειάρχη, ορίστηκε Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) με την επωνυμία <<ΤΟΕΒ Νάουσας Πάρου>>.

Έργο του νέου Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ήταν :

  • Η σύνταξη του Καταστατικού του TOEB , λόγω απώλειας του παλαιού που είχε εγκριθεί αρχικά με την αριθ. 4919/492/1960 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας και ο εγκεκριμένος τύπος του είχε εγκριθεί με την 74338/683/229/16-2-1966 του Υπουργού Γεωργίας Ν.Δ., σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 16 παρ β του Ν.Δ. 3881/1958 (ΦΕΚ 181/Α/1958) «Περί έργων Εγγείων Βελτιώσεων» όπως ισχύει σήμερα.
  • Η κατάρτιση νέου Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
  • Η κατάρτιση νέου Κανονισμού Αρδεύσεως.
  • Η κατάρτιση του Κτηματολογικού Καταλόγου.
  • Η υποβολή των παραπάνω εγγράφων για έγκριση από την εποπτεύουσα Υπηρεσία της Περιφέρειας όπως προβλέπεται από τις παραπάνω κείμενες διατάξεις.
  • Η διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου , μετά τις παραπάνω εγκρίσεις (Διεξαγωγή εκλογών σε επίπεδο Τοπικών Συνελεύσεων, Εκλογή αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση, Εκλογή νέου Δ.Σ. από τη Γενική Συνέλευση). Όλη η διαδικασία πρέπει να τελεί πάντα υπό την εποπτεία και έγκριση της εποπτεύουσας Υπηρεσία της Περιφέρειας όπως προβλέπεται από τις παραπάνω κείμενες διατάξεις.

- Στις 1 Δεκεμβρίου 2021 απεστάλησαν για έγκριση προς την Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων τα παραπάνω έγγραφα ( Καταστατικό, Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, Κανονισμός Αρδεύσεως , Κτηματολογικός Κατάλογος ).

- Στις 3 Απριλίου 2022 εξελέγησαν από την Τοπική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Νάουσας, οι αντιπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση.

- Στις 10 Απριλίου 2022 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟΕΒ εγκρίθηκε το νέο

Καταστατικό του ΤΟΕΒ, λόγω απώλειας του παλαιού.

- Στις 21 Ιουνίου 2022, με απόφαση του Περιφερειάρχη, παρατάθηκε η θητεία του προσωρινού Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Νάουσας Πάρου κατά έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της.

- Στις 5 Οκτωβρίου 2022 με απόφαση Περιφερειάρχη (ΦΕΚ 5162/2022) εγκρίθηκε το Καταστατικό και στις 11 Οκτωβρίου 2022 με αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειάρχη (α.π. 99249/2312/11.10.22 και α.π. 6412/136/11.10.22) εγκρίθηκαν ο Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και ο Κανονισμός Αρδεύσεως του ΤΟΕΒ Νάουσας Πάρου.

- Τέλος έχει σταλεί από την Προσωρινή Διοίκηση, πρόσκληση προς τους αντιπροσώπους του ΤΟΕΒ για σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης στις 06.11.22 στην αίθουσα του Νηρέα Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos