Πάρος: O προεκλογικός «πυρετός» οδηγεί σε υπερβάλλοντα ζήλο!

15 Μαρτίου 2023 17:19

Σε αστοχείς χαρακτηρισμούς εις βάρος της ηλεκτρονικής εφημερίδας psts.gr, προέβη σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Δήμαρχος, Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου και περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπιζάς.

Μάλλον ο προεκλογικός «πυρετός» στο νησί έχει αρχίσει να ανεβαίνει, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται ο υπερβάλλων πολιτικός ζήλος της δημιουργίας δονκιχωτικού «σεναρίου» διαμάχης με ανεμόμυλους!

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση του αναρτημένου άρθρου του psts.gr (12/3/2023) θα βοηθούσε στην «ανακάλυψη» της αλήθειας. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το υπηρεσιακό έγγραφο καθώς και την ανάρτηση του κ. Μπιζά:

 

kaminaki pdf 01

kaminaki pdf 02

Κείμενο κ. K. Μπιζά

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 δημοσιεύτηκα από το site: parianostypos.gr ( psts.gr ) το δημοσίευμα με τίτλο : “ Πάρος : Νέα γνωμοδότηση ζητά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για το Εμπορικό Λιμάνι στο Καμινάκι - Καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου”.

Επίσης στην 1η παράγραφο του παραπάνω άρθρου αναφέρεται :
“ Η εξέλιξη της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου σχετικά με το έργο του νέου εμπορικού λιμανιού στη θέση Καμινάκι στο Πίσω Λιβάδι, «σκόνταψε» στην ανάγκη υποβολής πρόσθετων στοιχείων.”

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς δηλώνει ότι το παραπάνω άρθρο είναι ψευδές, κακοήθες και δυσφημιστικό εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, να αναφέρουμε ότι στις 2 Μαρτίου 2023 συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά : « Νέος εμπορικός Λιμένας στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου Ν. Κυκλάδων » στα πλαίσια της « Οριστικής Μελέτης Έργων Α΄ Φάσης Νέου Λιμένα Πάρου » σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.
Για ενημέρωση, διαβιβάζουμε την σχετική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΝΑΙ με ΑΔΑ : 9Χ797ΛΞ-ΔΤΓ

Επίσης να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δηλαδή σε άλλο φορέα από αυτόν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακόμη είναι αυτονόητο ότι η δημοπράτηση του έργου δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα όχι μόνο της Α’ Φάσης αλλά και της Β’ Φάσης. Κατόπιν αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μπορεί να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ζητάμε από το site: parianostypos.gr ( psts.gr ), άμεσα να θεραπεύσει το σχετικό άρθρο, δημοσιεύοντας, αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Επάρχου Πάρου και την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos