Έπαρχος Μπιζάς: Δεν έκανε τη δουλειά του όταν έπρεπε, διαφημίζει την ανύπαρκτη συνεισφορά του και απαιτεί τον θαυμασμό μας!

25 Ιουλίου 2023 21:46

Όταν ένας παίκτης βάλει γκολ στην εστία της ομάδας του, αυτό αποκαλείται ΑΥΤΟΓΚΟΛ και συνήθως ακολουθούν γιουχαρίσματα από τους οπαδούς της.

Όταν ένας προπονητής, με πρωτοβουλία του, εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και βάλει ο ίδιος ΑΥΤΟΓΚΟΛ, ξέρει κανείς πώς αποκαλείται αυτό; Ή, μήπως, φαντάζεται κανείς ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας του;

Άραγε, πώς νιώθουν οι υποστηρικτές του απερχόμενου Επάρχου -και, κατά δήλωσή του, διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου- όταν τον βλέπουν να πανηγυρίζει για έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Δασών μόλις στις 24/07/2023, με το οποίο ρωτά αν έχει γίνει έλεγχος στην περιοχή του Μώλου ώστε να διαπιστωθεί το πρόβλημα με την αποξήρανση των κέδρων, όταν:

1.     Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πάρου απέστειλε από τις 13/04/2023 προς το Τμήμα Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την αντίστοιχη υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έγγραφο με θέμα: Διενέργεια Αυτοψίας στην περιοχή Μώλου νήσου Πάρου, με το οποίο ζητούσε την άμεση επέμβασή τους για την εκτέλεση πολύωρων εργασιών άντλησης υδροφόρου ορίζοντα που μεταβάλλουν το υδρολογικό καθεστώς της προστατευόμενης περιοχής.

2.     Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σάμιος απέστειλε εκ νέου έγγραφο στην Γενική Γραμματεία Δασών / Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Αιγαίου / Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων και στο Δασονομείο Νάξου, στις 10/07/2023, συνοδευόμενο και από φωτογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονιζόταν η «καταστροφή των παρακείμενων κέδρων πιθανότατα λόγω της άντλησης θαλασσινού νερού κατά την κατασκευή της θεμελίωσης και της απόρριψης του στον γειτνιάζοντα χώρο».

3.     Κατόπιν τούτων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το Γραφείο Περιβάλλοντος Νάξου της Περιφέρειας και από τη Δ/νση Δασών, στις 21/07/2023, στον οποίο διαπιστώθηκε η απάντληση υδάτων και ο σχηματισμός λιμνώδους επιφάνειας στην παρακείμενη με την ανεγειρόμενη οικοδομή περιοχή που πιθανόν οδηγεί στην αποξήρανση των κέδρων.

 Και τι έκανε ο απερχόμενος Έπαρχος; Αρκέστηκε σε μία κατόπιν εορτής σύσταση, μόλις στις 24/07/2023, απευθυνόμενος στη Δ/νση Δασών που είχε ήδη κάνει αυτοψία με βάση το έγγραφο του Δήμου Πάρου της 10/07/2023. Σύσταση, την οποία μάλιστα -κατά την προσφιλή του τακτική- έσπευσε να κοινοποιήσει στο διαδίκτυο, θαυμάζοντας τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο!

-        Παρά το γεγονός ότι γνώριζε από τις 16/05/2023 για τις εργασίες πλησίον του υγροτόπου.

-        Παρά το γεγονός ότι γνώριζε και για το από 10/05/2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που ζητούσε την άμεση διοχέτευση των υδάτων στην περιοχή, δεν άσκησε όπως έπρεπε τα καθήκοντά του και δεν ζήτησε διακοπή εργασιών ως αρμόδιος, και έτσι δεν απευθέχθει η οικολογική καταστροφή με την αποξήρανση των κέδρων της περιοχής.

-        Με άλλα λόγια: Ο Δήμος Πάρου ανακίνησε το θέμα θεσμικά στις 13/04/2023. Ο απερχόμενος Έπαρχος ασχολήθηκε μόλις στις 24/07/2023. Με 3,5 μήνες καθυστέρηση!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που απαιτεί τον θαυμασμό μας μόνο και μόνο επειδή -για άλλη μία φορά...- δεν έκανε την δουλειά του όταν έπρεπε, αλλά έσπευσε να διαφημίσει την ανύπαρκτη συνεισφορά του στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου, με μία μεγαλόστωμη ανακοίνωση.

Είναι ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει την ψήφο του παριανού λαού τον Οκτώβριο, υποσχόμενος ένα αύριο με πολλή... χαρτούρα και κανένα έργο!

Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos