Πάρος, Μ. Κωβαίος: «Θα σταθούμε δίπλα στη νέα δημοτική αρχή. Θα συνεχίσω να προσφέρω στα κοινά του τόπου…»

28 Δεκεμβρίου 2023 21:59

Σε συνοπτικό απολογισμό της 9ετούς δημαρχιακής του θητείας, προέβη ο απερχόμενος Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος.

Ο κ. Κωβαίος, δήλωσε επίσης ότι θα σταθεί δίπλα στη νέα δημοτική αρχή ασκώντας κριτική όταν χρειάζεται, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συνεχίσει να προσφέρει με την εμπειρία του στα κοινά του νησιού.

Φίλες και Φίλοι,
Πριν από 9 χρόνια ,τέτοιες μέρες ,ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι για το νησί μας .
Θυμίζω ότι εκείνες τις ημέρες πολλά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα τότε ήταν σε αμφισβήτηση .
Το νησί μας πάλευε να μπει στον τουριστικό χάρτη του Αιγαίου έχοντας στην ουσία μια μικρή τουριστική περίοδο.
Οι νέοι μας έψαχναν στην Αθήνα και στο εξωτερικό επαγγελματικές διεξόδους δεδομένης της μικρής μας οικονομίας .
Σε βασικές  υποδομές όπως στην παροχή νερού και στους βιολογικούς καθαρισμούς υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις .
Ελλείψεις διαπιστώνονταν επίσης στα σχολεία μας ,στη δημόσια υγεία και αλλού γι αυτό εξοπλίσαμε, διαθέσαμε και κατασκευάσαμε όπου ήταν απαραίτητο.
Η επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο ήταν έρμαιη των καιρικών συνθηκών αφού διαθέταμε ένα αεροδρόμιο που μπορούσε να φιλοξενήσει μόνο μικρά αεροσκάφη .
Σε αυτά τα 9 χρόνια πετύχαμε όλοι μαζί ένα μικρό « θαύμα».
Βάλαμε την Πάρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, φέραμε ανάπτυξη στο νησί και για πρώτη φορά  όχι μόνο κρατάμε τους νέους μας στο νησί αλλά προσελκύουμε και νέους κάτοικους .
Βελτιώσαμε και αναπτύξαμε   μια δημοτική εταιρεία πρότυπο για το νερό και την αποχέτευση με ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων για την εξασφάλιση της ποσότητας κ της ποιότητας του νερού   και την προστασία του περιβάλλοντος για  τις  νέες γενιές .
Παλέψαμε για την δημιουργία  ενός μεγάλου διεθνούς αεροδρόμιου ,κατοχυρώσαμε για τον δήμο μας και τους κατοίκους  την έκταση του παλιού αεροδρομίου.
Ανακατασκευάσαμε και επεκτείναμε 4 λιμάνια.
Για το επόμενο διάστημα έχουμε εξασφαλίσει μια σειρά νέων έργων που θα αλλάξουν το νησί μας .
Όπως έργα για τους δρόμους μας ,για την καθαριότητα και την ανακύκλωση ,για ακόμα περισσότερα δίκτυα ύδρευσης ,για τα σχολεία μας ,χώρους για την διαμονή γιατρών και πολλά άλλα.
Η επόμενη τετραετία θα είναι πολύ σημαντική για ένα λόγο :
Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η τουριστική μας « άνοιξη» θα έχει διάρκεια και προοπτική και ταυτόχρονα αυτή η ανάπτυξη θα σεβαστεί απόλυτα την ποιότητα ζωής των κατοίκων ,το  μοναδικό μας  περιβάλλον ,τις αξίες και τις παραδόσεις μας .
Εμείς θα σταθούμε δίπλα στην νέα  δημοτική αρχή για ότι καλό κάνει .
Αλλά θα ασκήσουμε και σκληρή κριτική σε πρωτοβουλίες ή παραλείψεις .
Δεν θέλουμε με τίποτα και δεν θα αφήσουμε το νησί μας να χάσει την δυναμική του και να επιστρέψει σε εποχές μιζέριας .
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του Δήμου Πάρου για τις μελέτες και τα έργα που μαζί σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε, επιτυγχάνοντας σημαντικά βήματα για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του νησιού μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η επόμενη σελίδα στη διοίκηση του Δήμου θα με βρει ενεργό, μαζί με τους ανθρώπους και τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας «Πάρος, επιΜΕΝΟΥΜΕ στην Πράξη», για να συνεχίσω να προσφέρω με την εμπειρία και τις δυνάμεις που έχω, στα κοινά του τόπου μας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos