Πάρος: Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υπό τη νέα της σύνθεση

16 Φεβρουαρίου 2024 13:45

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υπό τη νέα της σύνθεση. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου (Πρόεδρος), Χριστόδουλος Μαούνης,

Αντιδήμαρχος (Αναπληρωτής Πρόεδρος), Μάνος Σταυριανός (Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου), Νίκος Μαρινάκης (Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχ. Παροικιάς), Θεόφιλος Βοσινάκης (Διευθυντής Γυμνασίου Πάρου), Μαριαλένα Παναγάκη (Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάρου-Αντιπάρου), Χαράλαμπος Τσεκούρας (Εκπρόσωπος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πάρου Αντιπάρου) και Ανθή Σταυροπούλου, γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε κι ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς όπου απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας πως «η παιδεία και τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο και τη Δημοτική Αρχή».
Στη συνεδρίαση συζητηθήκαν τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης:
1) Απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση μελέτης του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς.
2) Ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο.
3) Ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Πάρου.
4) Κατανομή πιστώσεων στα σχολεία.
Στην συνεδρίαση παρέστη κι ο κ. Γιάννης Ταΐρης, Μηχανικός των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάρου κι ενημέρωσε σχετικά με τη μελέτη του 2ου Γυμνασίου Πάρου ότι βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικής άδειας και την ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής σύμφωνα με τις υποδείξεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση κι ενημέρωση για την Ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο καθώς και του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου. Σχετικά με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο τα οποία θα στεγαστούν στο Νηπιαγωγείο Νάουσας και στο κτήριο που στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Μαραθίου (Αρ. απόφασης Δ.Σ. 230/2023) έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων προς το Υπουργείο Παιδείας κι αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ μετά την Άνοιξη. Για το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, το οποίο θα λειτουργήσει με τους Τομείς Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού, Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, Διοίκησης-Οικονομίας και Πληροφορικής (Αρ. απόφασης Δ.Σ. 248/2023) έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα γίνει και η σχετική πρόβλεψη για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, αναμένεται επίσης η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ από το ΥΠΑΙΘΑ μετά τον Απρίλιο.
Συμφωνήθηκε από όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της Δ.Ε.Π. να ενταθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε η κατανομή των πιστώσεων στα σχολεία (55% Πρωτοβάθμια και 45% Δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Στη συνέχεια συζητήθηκε το αίτημα της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Λευκών Κώστου, κ. Μαριαλένας Παναγάκη σχετικά με το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού. Ομόφωνα αποφασίστηκε να μεταστεγαστεί το Νηπιαγωγείο Κώστου σε νέο κατάλληλο κτήριο στην περιοχή, που θα πληροί τις προδιαγραφές σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία και η σημερινή αίθουσα του νηπιαγωγείου να λειτουργήσει ως αίθουσα διδασκαλίας για το Δημοτικό Σχολείο Κώστου.
Αποφασίστηκε ακόμη να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσουν υπηρεσίες αξιολόγησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των σχολείων της Πάρου και Αντιπάρου και να μην υφίστανται την ταλαιπωρία της μετακίνησης καθώς και οι γονείς αυτών την οικονομική επιβάρυνση.
Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα Πάρου –Αντίπαρου να μην εντάσσεται στην περιοχή Δ μετάθεσης (Σύρος-Μύκονος-Τήνος κλπ) αλλά να λειτουργεί ξεχωριστά ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό να υπάγεται στη περιοχή Γ (Νάξος).
Κατά γενική ομολογία η όλη συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και με διάθεση να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos