Πάρος: Αρχαιολόγος Γ. Κουράγιος προς Δ.Σ. «Ένας αναξιοποίητος αρχαιολογικός θησαυρός το νησί…» (Βίντεο)

24 Μαϊος 2024 19:57

Ο σπουδαίος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Γιάννος Κουράγιος, γνωστός εδώ και χρόνια για τις σημαντικές ανακαλύψεις και έρευνές του στα νησιά του συμπλέγματος, πραγματοποίησε ενημέρωση για αρχαιολογικά θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Μαϊου.

Ο κ. Κουράγιος, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το νησί της Πάρου μπορεί να χαρακτηριστεί θησαυρός αρχαιολογικών ευρημάτων, εντούτοις, οι έρευνες, η ανάδειξη και προβολή τους, παραμένουν έως σήμερα σχεδόν αναξιοποίητες.

Μίλησε επίσης για τη χρηματοδότηση από αρμόδιους φορείς για το σκοπό αυτό, αλλά ήταν ωστόσο και καυστικός με τη Δημοτική Αρχή, υποστηρίζοντας ότι κάποιες ενέργειες θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει από το Δήμο. Ο κ. Κουράγιος, κατέθεσε επίσης ενδιαφέρουσες προτάσεις που αφορούσαν ζητήματα της αρμοδιότητάς του τα οποία σχετίζονται με τις πλούσιες αρχαιότητες στο νησί.

{://youtu.be/cZE0Ewvo-F4}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos