Πάρος: Απαγορεύεται τελικά ο ελλιμενισμός τουριστικών σκαφών στο Καταφύγιο Νάουσας ; - Η ταμπέλα που προκαλεί τη σύγχυση (Βίντεο)

25 Μαϊος 2024 17:07

Το ζήτημα είναι γνωστό, ταλανίζει το Δήμο Πάρου εδώ και περίπου 20 χρόνια, και συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Μαΐου.

Πρόκειται για τη λειτουργία του Καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Νάουσα, για την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αδειοδότηση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η μαρίνα λειτουργούσε χωρίς άδεια για χρόνια. Ωστόσο το 2022, μετά από καταγγελίες το τότε Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απαγόρευση ελλιμενισμού και την προσέγγιση σκαφών με δική τους ευθύνη, χωρίς παροχές σε νερό και ρεύμα από μέρους του Δήμου. Αποφάσισε επίσης την παράσταση της δημοτικής αρχής στο αρμόδιο υπουργείο για να επιλυθεί το θέμα της άδειας λειτουργίας του Καταφυγίου.

Βεβαίως, η προηγούμενη δημοτική αρχή, με 80 τουλάχιστον έγγραφες ενέργειές της, είχε προσπαθήσει στη διάρκεια της θητείας της να επιλύσει το θέμα της αδειοδότησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τελεσφόρηση.

naoussa marina 100

Σήμερα, η παρούσα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μπιζάς, όπως τόνισε ο ίδιος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22ας Μαΐου, δεν επιθυμεί την παράνομη λειτουργία του Καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Συνεπώς όπως σημείωσε, θα εφαρμόσει την απόφαση του Δ.Σ. η οποία είχε ληφθεί το 2022 για απαγόρευση ελλιμενισμού και προσέγγιση σκαφών με δική τους ευθύνη χωρίς παροχές σε νερό και ρεύμα εκ μέρους του Δήμου, και θα εντείνει τις προσπάθειες που θα γίνουν από το Δήμο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε αδειοδότηση.

{https://youtu.be/B-doDoBLIXM}

Το ζήτημα ωστόσο φαίνεται να περιπλέκεται, καθώς από την Τετάρτη 22 Μαΐου, τοποθετήθηκαν ευμεγέθεις ταμπέλες ορατές μόνο από τη θάλασσα, πάνω στις οποίες αναγράφεται ότι απαγορεύεται ο ελλιμενισμός σκαφών στο τουριστικό καταφύγιο της Νάουσας.
Ταμπέλες απαγόρευσης, που μόνο σύγχυση προκαλούν καθώς αφαιρούν ρητώς το δικαίωμα προσέγγισης, τη στιγμή που έκτακτες ανάγκες (πυρκαγιά, μεταφορά ασθενούς, κίνδυνος για το σκάφος στη θάλασσα κ.ά) είναι ικανές να κάνουν τελικά τον ελλιμενισμό σκαφών επιβεβλημένο.

naoussa marina 101

Στο θέμα καθώς φαίνεται χωρά αμφισβήτηση,  και μάλλον οι συζητήσεις γύρω από αυτό θα έχουν συνέχεια…

naoussa marina 103

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos