Σύσκεψη εργασίας στο Δήμο Πάρου για το κυκλοφοριακό, την ηχορύπανση και την παράνομη κατασκήνωση των Ρομά

19 Ιουνίου 2024 16:35

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας, σχετικά με το κυκλοφοριακό, την ηχορύπανση και την παράνομη κατασκήνωση των Ρομά.

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Πάρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Τουρισμού, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου, του Συλλόγου Καφεστιατόρων Πάρου και της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου.

Πρώτα το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ως προς τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από πλευράς Δήμου, όπως τα συνεχή αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία για την άμεση στελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι προφανές πως η αστυνόμευση με τις υπάρχουσες συνθήκες ακόμη και με το έκτακτο στελεχιακό δυναμικό που είθισται να αποστέλλεται, δεν επαρκεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα προβεί η Δημοτική Αρχή στο άμεσο μέλλον, οι οποίες θα βελτιώσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την εικόνα των χώρων στάθμευσης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι επίσης υπογράμμισαν το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν και την αδήριτη ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί στο νησί, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων με τη σειρά τους, μετέφεραν τις ανησυχίες τους και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους, καθώς χρειάζεται να υπάρχει συνεχής επαφή προς επίλυση των σοβαρών ζητημάτων, τα οποία κατά τους θερινούς μήνες διογκώνονται.

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Συλλόγων που έλαβαν μέρος στη σημερινή σύσκεψη εργασίας και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε.

Δέσμευσή μας είναι ότι, θα καταβάλλουμε περαιτέρω προσπάθειες στο να επικοινωνήσουμε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Σωμάτων Ασφαλείας στο νησί μας στους αρμόδιους υπουργούς, ασκώντας πιέσεις και δρομολογώντας, εφόσον καταστεί δυνατό, κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί τους, έτσι ώστε να προβούν στις δικές τους απαραίτητες ενέργειες.

Βασική μας προτεραιότητα, είναι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και προστατευμένο περιβάλλον για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρέπει να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν, καθώς τουρισμός χωρίς αστυνομική παρουσία και ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών δεν γίνεται».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos